sort proizvodi
news

10. јубиларна Међународна колонија анимираног филма

. Autor:

Пред почетак 10. јубиларне Међународне колоније анимираног филма, у Великој сали Градске општине Пантелеј одржана је конференција за новинаре на којој су организатори најавили овогодишње учеснике и Програм ове креативне манифестације намењене деци и омладини из Ниша и других градова Србије као и бројних европских земаља и региона.

На конференцији су говорили Дејан Дабић и Слободан Милошевић из Студија цртаног филма и Удружења „Анима“ Ниш, у име организатора, и званичници Општине Пантелеј која је покровитељ ове међународне манифестације од њеног оснивања.

Како је најављено, Колонија ће у својим радионицама анимираног филма окупити четрдесетак младих од 7-17 година међу којима су, поред домаћих креативаца и млади аниматори из Пољске, Бугарске и Републике Српске. Са њима ће, као ментори, радити позната имена у свету анимираног филма, Јоана Полак из Пољске и Радостина Нејкова из Бугарске.

О препознатљивости ове Манифестације која је током минуле деценије прославила град Ниш и Општину Пантелеј у ширим светским размерама говори податак да је за Фестивал анимираног филма „Константинов златник“, који је саставни део Колоније, пристигло више од пет стотина филмова из 69 земаља света.

Претражите вести

Наташа Станковић

Председница Градске општине Пантелеј

email

Градска општина Пантелеј

place Гутенбергова 4а, 18 103 Ниш

local_phone +381 18 201280

email pantelej@gmail.com

local_printshop +381 18 201281

access_time Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %