sort proizvodi
news

Спремна излетишта уочи празника

. Autor:

У сусрет предстојећим првомајским празницима, Градска општина Пантелеј спровела је устаљену акцију сређивања популарних излетишта на свом подручју - у ширем комплексу Чегра и на Каменичком вису, која су спремна за многобројне излетнике који вишедневни одмор током нерадних дана намеравају да проведу у природи, у најближој околини Ниша. У акцији су волонтерски учествовали општински функционери и запослени, уз логистичку подршку секторских екипа ЈКП Медијана. У складу са прогнозираним временским условима, велики прилив излетника очекује се већ током викенда и традиционално за „првомајски уранак“, на први дан празника рада када се на Каменичком вису окупља највећи број људи.
Поводом очекиваних масовнијих окупљања на овим излетиштима апелује се на одговоран однос излетника према природи и уређеним излетничким просторима. То се првенствено односи на строгу забрану паљења ватре у шуми, с обзиром да постоје предвиђена и уређена места за роштиљање и коришћење ватре у контролисаним условима, као и на обавезу посетилаца да за собом покупе излетнички отпад и одложе у постављене посуде и контејнере које ће ЈКП Медијана тих дана интензивније празнити.
У циљу очувања природе и постојећег излетничког мобилијара, који су учестало на мети вандала, током викенда и у дане празника, ове просторе контролисаће комунална полиција.

Претражите вести

Наташа Станковић

Председница Градске општине Пантелеј

email

Градска општина Пантелеј

place Гутенбергова 4а, 18 103 Ниш

local_phone +381 18 201280

email pantelej@gmail.com

local_printshop +381 18 201281

access_time Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %