sort proizvodi
news

Питијада 2023

. Autor:

У оквиру Програма прославе славе Града Ниша, Градска општина Пантелеј у сарадњи са Активом жена Ниша, организовала је традиционалну манифестацију „Добротворна питијада“ у парковском простору Дома ученика средњих школа. У склопу отварања манифестације наступио је подмладак КУД „Анђели“, са сплетом игара као допуна презентацији традиције фолклора и кулинарства овог краја. Питијаду је свечано отворила председница Градске општине Пантелеј, Наташа Станковић и заједно са највишим руководством Града, општине и гостима из Туниса и Источног Сарајева обишла поставку и испробала специјалитете. 
Питијада је манифестација првенствено добротворног карактера, којом бројна женска и друга грађанска удружења, као и Угоститељско -туристичка школа, презентују вештине кулинарства и израде домаћих пита по старим али и иновативним рецептима овог краја. Поред дегустације изложених пита за посетиоце, госте и званице славе, највећи део ових специјалних домаћих производа донирао се у добротворне сврхе, Удружењу МИ Даун Ниш. 
Такође, први пут, манифестацији се придружио и нишки Дом здравља са својим Базаром, те су посетиоци могли проверити шећер, притисак, промене на кожи и заказати прегледе.

 

Претражите вести

Наташа Станковић

Председница Градске општине Пантелеј

email

Градска општина Пантелеј

place Гутенбергова 4а, 18 103 Ниш

local_phone +381 18 201280

email pantelej@gmail.com

local_printshop +381 18 201281

access_time Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %