sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

Обезбеђена индустријска со за стамбене и месне заједнице

Градска општина Пантелеј у сарадњи са ЈКП Медијана обезбедила је потребне количине индустријске соли које су намењене стамбеним заједницама на подручју општине као и месним заједницама, за санирање поледице у зимским условима.Прве количине које је доставила Медијана, управници стамбених заједница и председници месних заједница могу да преузму у седишту Општине Пантелеј почев од данас, 15.01.2020. током целог дана, до 20 часова навече, као и током предстојећег викенда, у интервалу од 10-12 часова, када је организовано дежуство за преузимање џакова са овим агрегатом. Препорука је да се и школе јаве општини ради благовремене набавке соли за своје потребе када од понедељка почну са радом, после распуста. Додатне количине биће по потреби сукцесивно достављане општинама, а председница Градске општине Пантелеј, Наташа Станковић и директор ЈКП Медијана апелују на грађане да се према важећим прописима редовно старају о уредном чишћењу снега и поледице испред својих стамбених и пословних објеката ради безбедности кретања.

by

Јачање партнерства и узајамна подршка јавног и приватног сектора

У склопу трајног опредељења руководства Градске општине Пантелеј за јачањем партнерства и узајамне подршке јавног и приватног сектора настављена је пракса обиласка и непосредних контаката са привредним субјектима који послују на подручју ове општине. Током посете породичној фирми „PME“ која се бави иновационим технологијама, са очуваним реномеом, дуже од 30 година, као једина такве врсте у нашој земљи и ширем региону, општинска делегација коју су чинили председница, Наташа Станковић, заменик Драган Павловић и ресорни већник Зоран Игњатовић, детаљно су упознати са производним програмом ове фирме, примарно намењеним актуелним потребама у здравству и опремању болница у ковид систему, међу којима је и нова болница у Батајници. Реч је првенствено о кисеоничкој апаратури и уградњи „дрејгер програма“, немачког произвођача чији су заступници на овом подручју. Овај непосредни сусрет омогућио је наш суграђанин Драган Миловановић из Горњег Матејевца који професионално сарађује са фирмом „PME“ ,a у разговорима који су том приликом вођени, договорена је подршка Општине Пантелеј наступима ове фирме на сајмовима иновационих технологија као и успостављње директних контаката са Научно-технолошким парком у Нишу.

by

АНКЕТА О ГРЕЈАЊУ

У настојању да унапреди начин грејања у домаћинствима и уједно смањи штетан утицај аерозагађења на здравље људи и деце, Градска општина Пантелеј спроводи анкету са свим житељима седаманаест улица, укључујући и све јавне установе, на потезу од ОШ Мика Антић до седишта Општине, о заинтересованости за пројекат топлификације односно прикључак на централно грејање преко Градске топлане. Пропратни допис Града Ниша, Градске општине Пантелеј и ЈКП Градска топлана садржи додатна и детаљнија образложења ове намере, уз молбу грађанима да попуне анкету, која ће бити достављена на кућну адресу или се може преузети на општинској писарници, шалтер бр.4, кao и на званичној интернет страници ГО Пантелеј, www.pantelej.org.rs, путем следећег линка: http://www.pantelej.org.rs/fajlovi/dokumenta/Anketa%20Pantelej.pdf Попуњена анкета доставља се на писарницу Услужног центра ГО Пантелеј сваког радног дана од 8-15 часова или скенирана на мејл адресу: pantelej@gmail.com Одговори грађана у анкети биће пресудно важни за заједничку процену најцелисходнијег решења будућег начина грејања овог насеља.

by

Обележен 11.јануар

Поводом 11.јануара, Данa ослобођења Ниша од Турака, званичници Града Ниша и Градских општина, Нишавског округа, Војске и других институција положили су венце на споменик ослободиоцима Ниша на централном градском Тргу. У име Градске општине Пантелеј венце су положили председница Наташа Станковић, заменик Драган Павловић, председник Скупштине општине, Саша Новићевић.

by

Празнична донација Геронтолошком центру

Поводом новогодишњих и божићних празника, градоначелница Ниша, Драгана Сотировски и председница Градске општине Пантелеј, Наташа Станковић, уручиле су пригодну празничну донацију корисницима Геронтолошког центра у Нишу. Ово пригодно празнично даривање, као гест бриге за најстарије суграђане који бораве у Дому, резултат је добрих партнерских односа јавног и приватног сектора и континуиране сарадње са Компанијом Олимпијас книтинг Србија, као социјално одговорне компаније која послује на подручју Општине Пантелеј. Овом приликом донирана су ћебад и зимска опрема у виду комплета капа и шалова за све кориснике нишког Геронтолошког центра. Донација је уручена у дворишту ове установе у складу са важећим противепидемијским мерама.

by

ДРУЖЕЊЕ СА БОЖИЋ БАТОM

На божићно јутро, после свечане литургије, поводом најрадоснијег хришћанског празника-Христовог рођења, све малишане који су се са родитељима, бакама и декама нашли у порти Цркве Светог Пантелејмона, дочекао је „Божић Бата“ у атмосфери празничног дружења и пригодног даривања. Уз божићни поздрав ХРИСТОС СЕ РОДИ-ВАИСТИНУ СЕ РОДИ, у присуству старешине Храма, Небојше Вујића, размењене су празничне честитке и приређен пригодан програм у извођењу представника аниматорске трупе Удружења „Млади креативци-Растемо“. Радосни сусрет са „Божић Батом“ протекао је уз поделу поклон пакетића и божићних кексића које су малишанима доделили чланови Канцеларије за младе Градске општине Пантелеј, а које је Општина омогућила у сарадњи са привредницима и предузетницима „Ђокић градња Ниш“, „Аморини намештај“ и „Драгана торте и колачи Доњи Матејевац“.

by

Предпразнични сусрет са мештанима Горњег Матејевца

У духу добре праксе и институционалне подршке активностима месне самоуправе, посебно на сеоском подручју, у сарадњи са руководством Месне заједнице у Горњем Матејевцу приређена је пригодна свечаност на отвореном простору, којом је обележен Бадњи дан и наступајући божићни празници. Овом празничном сусрету са мештанима присуствовали су председница Градске општине Пантелеј, Наташа Станковић, председник Скупштине Саша Новићевић, ресорни општински већник Немања Рајковић, заједно са градоначелницом Ниша, Драганом Сотировски која је, том приликом домаћинима честитала Бадњи дан и пожелела спокојан и радостан празник. Уједно, градоначелница је свечано уручила поклон пакетиће свим малишанима млађег узраста, које је за ову прилику обезбедила Месна заједница Горњи Матејевац.

Претражите вести

Наташа Станковић

Председница Градске општине Пантелеј

email

Градска општина Пантелеј

place Гутенбергова 4а, 18 103 Ниш

local_phone +381 18 201280

email pantelej@gmail.com

local_printshop +381 18 201281

access_time Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %