sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

Започет циклус мамографских прегледа за житељке Пантелеја

У оквиру организованог хуманитарног каравана у Нишу, мобилни дигитални мамограф, као донација фондације принцезе Катарине Карађорђевић Нишком клиничком центру, стациониран је у седишту Градске општине Пантелеј где су обављени први превентивни прегледи за чланице Удружења жена оболелих од карцинома „Будите уз нас“. Заједно са директором Клиничког центра у Нишу, проф.др Зораном Перишићем чланице овог Удружења упутиле су апел женама да искористе могућност за рано, мамографско откривање промена, као пресудан услов за излечење ове раширене болести. Дигитални мамограф биће доступан свим заинтересованим житељкама Пантелеја током наредне недеље а према најави председнице Општине, Наташе Станковић, за жене са сеоског подручја биће организован групни долазак на превентивне прегледе.

by

ЗАКАЖИТЕ ВАШ МАМОГРАФСКИ ПРЕГЛЕД

Oд понедељка 4.децембра до петка 8.децембра заинтересоване житељке Пантелеја могу заказати термине путем кол центра сваког дана од 08 -20 часова на број телефона 064 872 47 39

by

Хуманитарна акција мамографских прегледа у ГО Пантелеј

У оквиру организованог хуманитарног каравана у Нишу, мобилни дигитални мамограф као донација фондације принцезе Катарине Карађорђевић Нишком клиничком центру, биће постављен у седишту Градске општине Пантелеј, од петка 1.децембра од 13 часова за бесплатне превентивне прегледе свих заитересованих жена од 45-69 година, са подручја ове општине. За мамографске прегледе од понедељка 4.децембра, заинтересоване житељке Пантелеја могу заказати термине путем кол центра на број: 0648724739. Првим прегледима у Пантелеју започиње месец превенције промена на дојкама, током којег ће на сваких 7 дана мамограф бити стациониран у другој градској општини.

by

Посета делегације из грчке Општине Трикала

Градску општину Пантелеј посетила је просветна делегација из Општине Трикала у области Тесалија у Грчкој, која борави у Нишу у склопу успостављене образовно-културне сарадње са Основном школом „Његош“. Грчки просветари, које предводи начелник школске управе Христос Триканис, ангажовани су на ширењу хеленске културе и историје кроз едукативни програм намењен ученицима, наставницима и заинтересованим родитељима, који укључује ученичку размену и повезивање вршњака на трајним културно-историјским вредностима два традиционално пријатељска народа. Како је речено током пријема, који је за госте уприличила председница Градске општине Пантелеј, Наташа Станковић са замеником Драганом Павловићем, Трикала је најстарији европски град у изузетно плодној области Тесалија која је претрпела катастрофалне последице летошњих поплава у Грчкој, а као гест пријатељства и солидарности нишки ђаци покренули су добротворну акцију помоћи „Друг другу“, којој ће се прикључити и Општина Пантелеј.

by

На Пантелеју радно

У насељу Виник, после више од 50 година, захваљујући инацијативи грађана и доброј комуникацији између Града Ниша и Градске општине Пантелеј непрекидно се улаже у новоизградњу улица, чиме су испуњена сва обећања из претходне посете. Увелико се асфалтирају Неретвљанска, Моравичка и Јаворска, а у овом насељу биће асфалтирано укупно 7 улица у којима су решени имовинско-правни односи. Радове су заједно обишле градоначелница Ниша, Драгана Сотировски са сарадницима и председница Градске општине Пантелеј, Наташа Станковић са најужим руководством.

by

Одржана јавна расправа о Нацрту буџета за 2024.

У складу са законском обавезом, спроведена је јавна расправа о Нацрту буџета Градске општине Пантелеј за 2024.годину, као најважнијем годишњем документу од јавног интереса за грађане ове Општине. У Јавној расправи, одржаној у сали општинске Скупштине учествовали су представници заинтересованих удружења грађана и организација цивилног друштва са подручја ове Општине, којима је представљена пројекција јавних прихода и расхода у оквиру планираног обима буџета у износу од 198.750.000 динара, што представља увећање од 9,4% у односу на текућу годину. Јавна расправа о овом документу траје до 13.новембра 2023. године, до када заинтересовани грађани могу да доставе своје примедбе и предлоге на мејл адресу: finansijepantelej.nis@gmail.com.

by

Обележена Слава села Пасјача

Традиционално већ, руководтсво Градске општине Пантелеј присуствовало је обележавању Славе Светог велокомученика Димитрија у цркви посвећеној овом свецу. Након литургије и резања славског колача, учињен је помен страдалим борцима из Пасјаче у ратовима 1912-1918. На две мермерне плоче са леве и десне стране улазних врата у цркву, уклесана су имена свих добровољаца из Пасјаче који су дали живот за слободу. Венац су, на овом месту, у име Градске општине Пантелеј, положили председник Скупштине Саша Новићевић и већник Немања Рајковић.

Претражите вести

Наташа Станковић

Председница Градске општине Пантелеј

email

Градска општина Пантелеј

place Гутенбергова 4а, 18 103 Ниш

local_phone +381 18 201280

email pantelej@gmail.com

local_printshop +381 18 201281

access_time Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %