sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

Одржана 24. хитна седница Скупштине

У сали Факултета уметности одржана је 24. хитна седница Скупштине Градске општине Пантелеј. На дневном реду била је само једна тачка коју су одборници разматрали и за коју су дали претходно позитивно мишљење- Предлог Плана детаљне регулације зоне мешовите намене на подручју северно од Булевара Св.Пантелејмона. Давање претходног позитивног мишљења саставни је део процедуре усвајања просторно-планских докумената Скупштине Града Ниша.

by

Разговори са грађанима на терену

Досадашња пракса је показала да је добра комуникација са грађанима пола завршеног посла. Обиласком терена и кроз непосредан разговор са суграђанима таргетирају се неуралгичне тачке и покрећу грађанске иницијативе у циљу решавања проблема са којима се свакодневно срећу. Посебно је значајно када су на истом задатку и представници Општине, као и представници Града, јер сви проблеми који нису у надлежности Општине, трансферисаће се ка вишим нивоима власти.

by

Потписан споразум са НСЗ-филијала Ниш

У оквиру спровођења општинског Локалног акционог плана запошљавања за 2024.годину, званично je потписан споразум о сарадњи између Градске општине Пантелеј и нишке Филијале Националне службе запошљавања за реализацију усвојених подстицајних мера кроз суфинансирање програма самозапошљавања и запошљавања особа са инвалидитетом, као и устаљеног општинског пројекта јавних радова. Јавни радови, као мера, коју Општина финансира из свог буџета са 2 милиона динара, уз стручно-техничку подршку НСЗ око ангажовања незапослених, односно тешко запосливих лица, са евиденције службе на пословима јавних радова, прва је у низу која ће се реализовати кроз сезонске радове на терену, претежно у домену одржавања јавних, зелених и међублоковских површина као и излетничких простора. Градска општина Пантелеј тако наставља праксу спровођења мера активне политике запошљавања незапослених лица са своје територије коју континуирано, већ 9 година, реализује у сарадњи са Националном службом за запошљавање-Филијала у Нишу.

by

Важно обавештење

Градска општина Пантелеј обавештава све суграђане да је за прву половину 2024.године у плану проширење гасоводне мреже у насељу Чалије, и то у улицама: део Булевара Медијана, део Врежинског булевара - од улица Боривоја Стевановића до улице Ђорђа Стаменковића, улица Боривоја Стевановића од Врежинског булевара до улице Мирисних врба и део улице Мирисних врба од улице Матејевачки пут. Сви заинтересовани грађани могу преузети образац ЗАХТЕВА ЗА ПРИКЉУЧЕЊЕ са сајта Градске општине Пантелеј, на следећем линку: fajlovi/documents/Zahtev%20za%20prikljucenje/Zahtev%20za%20prikljucenje-fizicka%20lica-06.22_.docx као и на шалтеру писарнице у Градској општини Пантелеј, где исти могу и предати, а све потребне информације могу се добити и путем телефона: 018/201-320. Такође, моле се сви остали суграђани чије улице нису обухваћене проширењем гасификације, а заинтересовани су за прикључење на мрежу, да своје предлоге и сугестије доставе на шалтеру писарнице.

by

Одржана 23. седница Скупштине ГО Пантелеј

На дневном реду редовне 23. седнице Скупштине Градске општине Пантелеј, било је 6 тачака дневног реда, а одборници су, поред уобичајених предлога, одлучивали о избору чланова и заменика чланова ОИК у сталном саставу, дали претходно позитивно мишљење на предлог Трећих измена и допуна плана генералне регулације подручја Градске општине Пантелеј-друга фаза, једногласно усвојили предлог Локалног акционог плана запошљавања Градске општине Пантелеј за период 2024.-2026.године, односно усагласили га са Националним планом и одлучивали о најважнијој тачки дневног реда - усвајању одлуке о успостављању сарадње између Градске општине Пантелеј и Града Шуја у Ивановској области (Руска федерација). Предлог о сарадњи је стигао на иницијативу града Шуја, зато што са општином Пантелеј дели сличан географски положај, бележи приближно исти број становника, баштини идентичну традицију, а са циљем успостављања сарадње из области друштвених, културних и спортских веза.

by

Посета генералног секретара СКГО

Само неколико дана након свечаног потписивања споразума о сарадњи са СКГО уследила је посета Генералног секретара СКГО, Николе Тарбука и његовог тима Општини Пантелеј. Циљ посете је почетак имплементације пакета подршке за унапређење примене принципа доброг управљања, као и ближе упознавање на терену са капацитетима Општине, кроз разговор и обилазак са надлежнима, ради налажења најбољих решења за превазилажење евентуалних препрека, са поруком да СКГО стоји на располагању за све недоумице, као и да ће пружити подршку у изради стратегија, програма, конкурса, али и организовати стручна усавршавања запослених.

by

Потписан споразум са СКГО

Градска општина Пантелеј потписница је споразума о сарадњи са Сталном конференцијом градова и општина-Савеза градова и општина и једна од 12 изабраних локалних самоуправа у циљу јачања капацитета потребних за примену принципа доброг управљања у свакодневној пракси. Применом ових принципа истовремено се унапређује квалитет живота становника. Пакети подршке локалним самоуправама за унапређење примене принципа доброг управљања реализоваће се у три области: унапређење административне ефикасности и делотворности, унапређење грађанског учешћа и транспарентности и унапређење одговорности и спречавање корупције. Са Градском општином Пантелеј реализоваће се програми из области унапређења грађанског учешћа и транспарентности. Подршку локалним самоуправама СКГО реализује у склопу пројекта "Унапређење примене принципа доброг управљања у локалним самоуправама" , који се реализује у оквиру програма "ПРО-Локално управљање за људе и природу", који заједнички спроводе агенције Уједињених нација у Србији - УНОПС, УНИЦЕФ, УНФПА и УНЕП, у сарадњи са Владом Републике Србије и уз финансијску подршку Владе Швајцарске, са визијом креирања модерне, професионалне, ефикасне и одговорне локалне самоуправе.

Претражите вести

Наташа Станковић

Председница Градске општине Пантелеј

email

Градска општина Пантелеј

place Гутенбергова 4а, 18 103 Ниш

local_phone +381 18 201280

email pantelej@gmail.com

local_printshop +381 18 201281

access_time Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %