sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

Асфалт за девет улица у Доњој Врежини

После тачно 2 године, а на иницијативу грађана из улица Бете Вукановић и Лазара Трифуновића, који су се, суочени са дугогодишњим проблемом неасфалтираних улица услед нерешених имовинско правних односа, обратили за помоћ председници Градске општине, Наташи Станковић, заједничким снагама и уз огромну помоћ Града и градоначелнице Драгане Сотировски, улице у Доњој Врежини добиле су асфалт. Непосредним обиласком терена и разговором са мештанима овог насеља о приоритетима за подизање квалитета живота, асфалтирање ове 2 улице се наметнуло као кључно. Обећано је испуњено, а Доња Врежина је поред договорене две, добила још 7 асфалтираних улица, укупно девет - Бете Вукановић, Лазара Трифуновића, Гетеова, Надежде Петровић, Мајора Гавриловића, Кашанинова, Жичка, Милеве Павловић Барили и Зајечарска. Поједине су урађене комплетно, а у некима се интезивно ради још увек, те је то била прилика да председница Општине са најужим руководством и заједно са Градоначелницом Драганом Сотировски, као и представницима градских институција које су активно учествовале у решавању овог проблема, обиђу урађене улице и радове у току, те поново поразговарају са суграђанима о наредним корацима, како би Доња Врежина постала уређено, условно и модерно место за живот.

by

Градски караван у Кнез селу

У оквиру Градског каравана, градоначелница Ниша, Драгана Сотировски и председница Градске општине Пантелеј, Наташа Станковоћ са својим најближим сарадницама посетиле су Кнез Село како би се на терену и кроз "живу реч" са мештанима договориле око решавања горућих проблема. Приоритет је реконструкција водоводне мреже у главној улици, након чега би се обновио асфалт на истој. У плану је повезивање махала Жикић и Докић, као и недељно прикупљање комуналног отпада. Такође, уз сарадњу са ЕПС-ом обезбедиће се нови прикључак за Дом културе, који је Град купио од ПИК-а у стечају, а чија се обнова исто планира.

by

Традиционална манифестација која траје и опстаје 12 година захваљујући Удружењу угоститељских и туристичких посленика и подршци Градске општине Пантелеј, ове године на Дурланској пијаци, окупила је велики број такмичара и дегустатора. Поклон Градске општине Пантелеј својим суграђанима, поред укусних рибљих чорби и роштиља, садржао је и бројне радионице за децу са Удружењем Вишња, као и културно уметнички програм КУД-а Анђели. Штандове излагача и такмичара обишли су председница Градске општине Пантелеј, Наташа Станковић, председник Скупштине Саша Новићевић, са председницом Удружења угоститеља Анчицом Димитријевић, која је идејни творац ове Манифестације, у част Зорану Мирашевићу, некадашњем председнику овог удружења.

by

Одржана јавна расправа о темама од јавног интереса у информисању

У складу са важећом законском регулативом и прописаном процедуром, Градска општина Пантелеј спровела је јавну расправу о темама од јавног интереса у области јавног информисања, која претходи расписивању јавног позива за суфинансирање медијских пројеката односно медијских садржаја који испуњавају потребе грађана ове Општине за потпунијим јавним информисањем. Јавну расправу, са активним учешћем представника струковних и профилисаних удружења грађана у готово свим животно важним сферама, у улози модератора, водили су Никола Стојановић, директор Медија и реформ центра у Нишу, председница Општине, Наташа Станковић и ресорно задужени општински већник, Миљан Хаџовић. Овај доследан пример добре праксе и изванредне сарадње јавног и цивилног сектора, искристалисао је приоритетне теме од јавног интереса у области јавног информисања житеља Општине Пантелеј, које ће бити саставни део предстојећег општинског Конкурса за пројектно суфинансирање медијских садржаја. Као теме од превасходног јавног интереса у јавном информисању на Пантелеју и одраз реалне потребе за већом видљивошћу кроз заступљеност у медијима, наметнуле су се теме које се тичу едукативно-креативних програма за децу, инклузије свих социјално рањивих група, мањина и особа са инвалидитетом, популаризације здравог начина живота, школског, рекреативног и адреналинског спорта, јавне афирмације свих позитивних примера из свакодневног живота и реафирмације „успешних Пантелејаца“ као најбољих узора заједнице.

by

Усвојен ребаланс буџета

На седници Скупштине Градске општине Пантелеј, већином гласова, усвојене су измене Одлуке о општинском буџету за текућу годину. Укупан обим буџета увећан је у односу на пројектован, са 174.872.900 динара на 181.641.000 динара. Увећање од 6.768.100 дин уследило је по основу већег трансфера Града у корист градских општина и као резултат повећаних прихода по основу пореза на зараде запослених. У складу са законском обавезом, Скупштини је поднета информација о извршењу општинског буџета за првих шест месеци ове године. Просечно извршење буџета ГО Пантелеј на половини 2023.године износило је 42,67%.

by

Традиционална манифестација

Градска општина Пантелеј у сарадњи са Удружењем угоститељских и туристичких посленика Ниша организује Међународну манифестацију кулинарских вештина нишких угоститеља - припрема, презентација и дегустација познатих специјалитета овог краја и ширег региона, такмичарског карактера, са пратећим тематским садржајима везаним за очување најбоље традиције аутентичне кухиње, фолклора и обичаја овог поднебља. Позивамо све заинтересоване суграђане да посете манифестацију која ће се одржати у суботу, 16.09.2023. са почетком у 11 часова, на отвореном простору Дурланске пијаце.

Претражите вести

Наташа Станковић

Председница Градске општине Пантелеј

email

Градска општина Пантелеј

place Гутенбергова 4а, 18 103 Ниш

local_phone +381 18 201280

email pantelej@gmail.com

local_printshop +381 18 201281

access_time Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %