sort proizvodi
Јавни радови 2023        Питијада 2023        Обележена 214.годишњица Чегарске битке        Усвојен завршни рачун буџета за 2022.        Обележен Дан ОШ "Карађорђе"        Положен камен темељац за нови вртић на Пантелеју        Потписан Споразум о реализацији мера активне политике запошљавања у 2023.години        Састанак са представницама организације Центар за девојке        Дан победе на Пантелеју        У Нишу обележен Дан победе-9.мај       

Најновије вести

by

Јавни радови 2023

У складу са Локалним акционим планом запошљавања за текућу годину, Градска општина Пантелеј наставља праксу јавних радова на којима ангажује лица са евиденције Националне службе запошљавања - Филијала у Нишу из категорије тешко запосливих. Уз стручно-техничку подршку НСЗ око селектовања незапослених из ове категорије, Општина самостално издваја 1 500 000 динара буџетских средстава за 7 радника, ангажованих у јавним радовима, који трају од 01.маја до краја сезоне. У овом периоду радници су ангажовани на одржавању јавних, зелених површина, међублоковских и излетничких простора на подручју Општине Пантелеј.

by

Питијада 2023

У оквиру Програма прославе славе Града Ниша, Градска општина Пантелеј у сарадњи са Активом жена Ниша, организовала је традиционалну манифестацију „Добротворна питијада“ у парковском простору Дома ученика средњих школа. У склопу отварања манифестације наступио је подмладак КУД „Анђели“, са сплетом игара као допуна презентацији традиције фолклора и кулинарства овог краја. Питијаду је свечано отворила председница Градске општине Пантелеј, Наташа Станковић и заједно са највишим руководством Града, општине и гостима из Туниса и Источног Сарајева обишла поставку и испробала специјалитете. Питијада је манифестација првенствено добротворног карактера, којом бројна женска и друга грађанска удружења, као и Угоститељско -туристичка школа, презентују вештине кулинарства и израде домаћих пита по старим али и иновативним рецептима овог краја. Поред дегустације изложених пита за посетиоце, госте и званице славе, највећи део ових специјалних домаћих производа донирао се у добротворне сврхе, Удружењу МИ Даун Ниш. Такође, први пут, манифестацији се придружио и нишки Дом здравља са својим Базаром, те су посетиоци могли проверити шећер, притисак, промене на кожи и заказати прегледе.

by

Обележена 214.годишњица Чегарске битке

Градска општина Пантелеј, Град Ниш и ресорни одбор Министарства за рад, социјална и борачка питања, у име Владе Републике Србије, организовали су у Спомен комплексу Чегар, обележавање 214.годишњице Чегарског боја, 31.маја, на дан одржавања ове историјске битке. У складу са националним календаром значајних историјских датума ова годишњица обележена је државном церемонијом одавања највиших војних почасти и полагањем венаца на споменик Чегарским јунацима. У име Владе, венац је положио ресорни министар Никола Селаковић који је у пригодном обраћању подсетио на историјски значај ове битке и знамените јунаке, дубоко уграђене у темеље наше отаџбине. У име Града Ниша, венац је положила градоначелница Драгана Сотировски са првим сарадницима а у име Градске општине Пантелеј, председница Наташа Станковић, заменик Драган Павловић и председник Скупштине, Саша Новићевић. Државној церемонији на Чегру претходио је парастос чегарским јунацима који је служио Владика нишки, господин Арсеније са свештенством Епархије нишке, а у раним јутарњим сатима одржан је помен и Света архијерејска литургија у Ћеле кули. Традиционално, овај историјски датум, на свој инспиративан начин, обележили су песници, учесници 33.Међународне смотре песника „Синђелићеве Чегарске ватре“.

by

Усвојен завршни рачун буџета за 2022.

У складу са законском процедуром, на седници Скупштине Градске општине Пантелеј усвојена је Одлука о завршном рачуну општинског буџета за прошлу, 2022. годину. Такође, Скупштина се изјаснила о изменама Плана генералне регулације-Пантелеј, III фаза-Запад, давањем претходног позитивног мишљења на предложена решења, као саставни део процедуре усвајања ових планских докумената у градској Скупштини.

by

Обележен Дан ОШ

Свечаном приредбом, у присуству ученика, наставника, родитеља и гостију у ОШ "Карађорђе" у Горњем Матејевцу обележен је Дан школе. Том приликом додељена су признања најбољим ученицима, а пригодни програм, који су припремила деца са учитељицама испратила је и председница Градске општине Пантелеј, Наташа Станковић са најближим сарадницима. Након свечаности, са директором школе, руководство Општине обишло је, донацијом Месне заједнице Горњи Матејевац, обновљене просторије намењене припремном предшколском програму, као и скулптуре познатог српског вајара, Милована Крстића, рођеног Матејевчанина, чија су дела, након смрти поклоњена ОШ "Карађорђе" на трајно чување.

Наташа Станковић

Председница Градске општине Пантелеј

email

Градска општина Пантелеј

place Гутенбергова 4а, 18 103 Ниш

local_phone +381 18 201280

email pantelej@gmail.com

local_printshop +381 18 201281

access_time Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %