sort proizvodi
Креативне радионице        Интезивни радови на Пантелеју        Једногласно усвојен ребаланс буџета за 2021. и ЛАПЗ        Јачање сарадње са општинама и градовима у Републици Српској        Обележавање славе Града Ниша        Обележена 212.годишњица Чегарске битке        Обновљен споменик Стевану Синђелићу испред Амбуланте у МЗ Стеван Синђелић        Обилазак ширег терена параглајдинг полетишта на Пантелеју        Пројекат едукације школараца о спорту особа са инвалидитетом        Уручивање уговора за пројекте енергетске ефикасности       

Најновије вести

by

Креативне радионице

Уз подршку Градске општине Пантелеј, као препознатљивог чувара традиције и вредности традиционалне културе, у четвртак у простору Куће старих заната одржане су четири креативне радионице на којима су се организоване групе школараца млађег узраста обучавале у вештинама креативног ткања, веза, сликања на стаклу и украшавања предмета декупаж техником. Спајањем традиције и културног наслеђа, на савремен креативан начин, заинтересованим основцима из ОШ Стефан Немања, корисна знања и вештине пренели су чланови Удружења за неговање традиције „Вишња“ са Пантелеја у присуству руководства ГО Пантелеј, заменика председника Драгана Павловића, председника Скупштине Саше Новићевића, секретара Скупштине Марије Милијић Станковић и већника Зорана Игњатовића, које је поздравило учеснике креативних радионица.

by

Интезивни радови на Пантелеју

Градоначелница Ниша Драгана Сотировски, већник ресорно задужен за планирање и изградњу Ненад Станковић и председница Општине Пантелеј Наташа Станковић обишли су радове у Студеничкој улици који се ближе крају постављањем завршног слоја асфалта, као и радове на изградњи пута који се ради после 40 година молби грађана између Кнез Села и Малче, а који гради Јавно предузеће „Путеви Србије“. Изградњом тог пута олакшаће се прилаз споменичким комплексима и граду са те стране и лакши рад комуналних служби. Такође, завршено је и крпљење ударних рупа у Ореовцу и Пасјачи, а тренутно се радови изводе у селу Малча. Овом приликом Градоначелница је најавила радове у улици Војводе Путника где се гради "Нови Ниш" и планирају 2 кружна тока, као и новоградњу Раданске улице и додала да је план даља изградња улица, али оних за које постоји комплетна документација, решени имовински односи и изграђена водоводна и канализациона мрежа.

by

Једногласно усвојен ребаланс буџета за 2021. и ЛАПЗ

На јунској седници Скупштине Градске општине Пантелеј усвојена је Одлука о завршном рачуну општинског буџета за 2020. годину који је остварен са око 86% планираних прихода и расхода. Истовремено, усвојена је Одлука о изменама и допунама буџета Општине Пантелеј за текућу годину која је уследила након одобреног пројекта за унапређење енергетске ефикасности ОШ Стефан Немања, уз финансијску подршку буџетског фонда ресорног министарства и Града Ниша у укупном износу од 45 милиона динара. Други разлог је исказивање буџетског суфицита од око 3 милиона динара који није могао бити сагледан у тренутку доношења буџета за 2021. крајем прошле године. Ребалансом је усвојен нови обим буџета у укупном износу од око 213 милиона динара. Одборници општинске Скупштине, једногласно су гласали за наведене измене буџета као и за овогодишњи Локални акциони план запошљавања Градске општине Пантелеј који је већ у примени али је само усклађен са Националним планом запошљавања који је накнадно донет на период од три године.

by

Јачање сарадње са општинама и градовима у Републици Српској

Делегација града Источно Сарајево, која се одазвала позиву градоначелнице за празник града Ниша и прославу градске славе, у завршници боравка у Нишу, посетила је Градску општину Пантелеј. Председник и потпредседник Скупштине града Источно Сарајево, Бранко Короман и Зоран Трафара састали су се са председницом Наташом Странковић и члановима најужег општинског руководства из разлога уважавања дугогодишње блиске сарадње Градске општине Пантелеј и Општине Пале, у чијој је Скупштини господин Короман уједно и одборник.

by

Обележавање славе Града Ниша

Поводом градске славе Св.цара Константина и царице Јелене, Градска општина Пантелеј била је домаћин делегацији побратимског града Сереса из Грчке, као и црногорској делегацији из Тивта. Руководство Градске општине Пантелеј угостило је заменика градоначелника града Сереса, Константиноса Динакиса и директора позоришта и већника ресорно задуженог за туризам, Иоанииса Гатсиоса, затим потпредседника општине Тиват Владимира Арсића и Сању Вуковић одборницу и председницу Одбора за друштвене делатности у овој општини. На челу са градоначелницом, градским већницима и помоћницима, све Градске општине у Нишу потрудиле су се, у свом домену, да и другим, бројним делегацијама из Бугарске, Републике Српске и пријатељских градова широм земље укажу препознатљиво гостопримство као најбољу традицију овог града. Придружујући се прослави славе Града Ниша, Градска општина Пантелеј уприличила је традиционалну изложбу старих заната и добротворну етно-манифестацију "Питијада" у Кући старих заната, као знак добродошлице и пригодни део славског кутурног програма.

Наташа Станковић

Председница Градске општине Пантелеј

email

Градска општина Пантелеј

place Гутенбергова 4а, 18 103 Ниш

local_phone +381 18 201280

email pantelej@gmail.com

local_printshop +381 18 201281

access_time Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %