sort proizvodi
news

Одржана јавна расправа о ЛАП за унапређење родне равноправности 

. Autor:

У оквиру процедуре доношења Локалног акционог плана за унапређење родне равноправности у Градској општини Пантелеј за период 2021-2025, одржана је јавна расправа о овом документу који је претходно, у форми нацрта, оглашен на увид јавности. 
Поред свођења приспелих предлога и сугестија током јавног увида, у јавну расправу одржану у општинској сали, активно се укључило двадесетак репрезетативних учесника, удружења жена која активно делују на подручју Општине Пантелеј, неформалних група и организација цивилног друштва са којима Општина континуирано сарађује у склопу партнерства јавног и цивилног сектора. У конструктивној дискусији свих учесника, додатни стручни допринос креирању овог статешког документа дали су представници Одбора за људска права у Нишу са својим дугогодишњим искуством у креирању јавних политика. 
Изнете сугестије и предлози, фокусирани на подизање свести о потреби успостављања родно равноправније заједнице и веће системске бриге о социјално рањивим групама, биће уграђене у финалну верзију Локалног акционог плана који ће усвојити Скупштина Градске општине Пантелеј на децембарској седници. Свим учесницима јавне расправе на одзиву, иновативном и креативном приступу питањима унапређења родне равноправности и побољшања положаја жена у локалној заједници, захвалила се Наташа Станковић, председница Градске општине Пантелеј, која се израдом овог документа и пратећим организованим скуповима прикључује глобалној кампањи активизма против насиља над женама, који се на светском нивоу обележава 25.новембра.

Претражите вести

Наташа Станковић

Председница Градске општине Пантелеј

email

Градска општина Пантелеј

place Гутенбергова 4а, 18 103 Ниш

local_phone +381 18 201280

email pantelej@gmail.com

local_printshop +381 18 201281

access_time Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %