sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

Обележена 107.годишњица Топличког устанка

Градска општина Пантелеј у сарадњи са Месном заједницом Горњи Матејевац обележила је годишњицу Топличког устанка 24.фебруара. Том приликом одржан је помен јунацима Топличког устанка из овог села и положени су венци на „источном гробљу“ у Горњем Матејевцу. У име Градске општине Пантелеј венац су положили председница, Наташа Станковић и већник Немања Рајковић.

by

Обележен Свети Трифун

Поводом 14.фебруара, празника Светог Трифуна, који се слави као заштитник виноградара и воћара, Градска општина Пантелеј традиционално је организовала пригодну манифестацију којом негује вековну традицију воћарско-виноградарске производње и афирмише истрајне произвођаче, добре домаћине и породичне подрумаре на свом подручју. У духу обичаја, празник се обележио јутарњим орезивањем винограда и молитвом за родну годину. Домаћин овогодишње манифестације било је село Горња Врежина где су се заједно са руководством Општине Пантелеј, свештенством, гостима и званицама, традиционално окупили пантелејски виноградари и воћари. Овом приликом, Општина је доделила пригодне награде узорним домаћинима и произвођачима из свих 12 села на својој територији.

by

Oбележена годишњица пробоја Логорa

Парастосом и полагањем венаца обележен је историјски датум, 12.фебруар, Дан пробоја Логора на Црвеном крсту у Нишу. У име Градске општине Пантелеј венац су положиле председница Градске општине Пантелеј, Наташа Станковић и секретарка Скупштине, Марија Милијић Станковић.

by

Одржана 22. хитна седница Скупштине ГО Пантелеј

На 22. хитној седници Скупштине ГО Пантелеј била је само једна тачка дневног реда - Разматрање и доношење претходнох позитивног мишљења на четврте измене и допуне Генералног урбанистичког плана Ниша 2010-2025. Давање претходног позитивног мишљења саставни је део процедуре усвајања просторно-планских докумената Скупштине Града Ниша.

by

Обележен 11. јануар - Дан града Ниша

Дан ослобођења Ниша од Турака - Дан града Ниша, 11. јануар традиционално је обележен полагањем венаца на Споменик ослободиоцима Ниша. Венац су, у име Градске општине Пантелеј, положили већници Немања Рајковић и Љубиша Стојановић.

by

Откривање споменика почасном грађанину Републике Српске

Поводом обележавања Дана Републике Српске и откривања споменика др Миодрагу Лазићу, поштованом и вољеном доктору са обе стране Дрине, председница Градске општине Пантелеј, Наташа Станковић била је гошћа побратимске Општине Источна Илиџа на позив Начелника Маринка Божовића, уз чију је подршку и залагање споменик подигнут, као трајни симбол почасти и захвалности за неизбрисив траг који је др Лазић оставио у целој Републици Српској. Након полагања венаца на војничком гробљу Мали Зејтинлик и у спомен цркви Св. Великомученика Димитрија у Добрињи, централна манифестација, откривање споменика др Миодрагу Лазићу одржана је на истоименом шеталишту, а споменик су заједно открили Начелник Општине Источна Илиџа, Маринко Божовић, председница Градске општине Пантелеј, Наташа Станковић и кћерка др Лазића, др Нина Вујошевић у присуству руководства Општине Источна Илиџа, гостију и великог броја грађана.

by

Деца са Божић Батом

На Божићно јутро, по традицији, у Цркви Св.Пантелејмона организовано је дружење деце са Божић Батом. Том приликом, после јутарње литургије, председница Градске општине Пантелеј, Наташа Станковић, уручила је Божићне поклон пакетиће.

Претражите вести

Наташа Станковић

Председница Градске општине Пантелеј

email

Градска општина Пантелеј

place Гутенбергова 4а, 18 103 Ниш

local_phone +381 18 201280

email pantelej@gmail.com

local_printshop +381 18 201281

access_time Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %