sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

Свечано отворен нови вртић на Пантелеју

На Међународни дан породице и тачно годину дана од постављања камена темељца, у присуству највиших градских званичника, представника јавних институција, директорке ПУ "Пчелица" и руководства Градске општине Пантелеј, вртић "Вишњица" свечано су отвориле Министарка за бригу о породици и демографију, Милица Ђурђевић Стаменковски и градоначелница Ниша, Драгана Сотировски. Након обиласка просторија и пригодне дечије приредбе, вртић је предат малишанима на коришћење. У новом објекту биће места за 150 малишана, те ће се драстично смањити број деце са територије општине која чекају на упис. Вртић "Вишњица" је први новоизграђени вртић на урбаном подручју Пантелеја, након скоро 30 година и од велике је важности за овај део града, који бележи највећи природни прираштај у протеклих 10 година.

by

Традиционалне литије у селу Врело

У жељи да наставе са одржавањем народних, верских и културних обичаја и то пренесу на млађа поколења, мештани села Врело и свештеник Епархије нишке и ове године су организовали традиционалне сеоске литије.

by

Oбележен Дан победе-9.мај

Дан победе над фашизмом у Другом светском рату обележен је у Нишу полагањем венаца на Споменик погинулим совјетским војницима код Логора на Црвеном крсту и потом, маршем Бесмртног пука од логора, преко булевара до центра града на Споменик oслободиоцима Ниша, на Тргу краља Милана. У име Градске општине Пантелеј, венце су положили председница Наташа Станковић, секретарка Скупштине Марија Милијић Станковић и већник Немања Рајковић.

by

Помен совјетским војницима

У знак сећања на погинуле борце Црвене армије у „Нишком инциденту“ 1944.године, званичници Градске општине Пантелеј, председница Наташа Станковић, председник Скупштине Саша Новићевић и секретарка Скупштине, Марија Милијић Станковић положили су венац на Споменик совјетским војницима, на Топоничком путу код Ниша.

by

Дан сећања на цивилне жртве НАТО агресије

Парастосом и полагањем венаца на Споменик жртвама НАТО агресије обележен је 7. мај - Дан сећања на цивилне жртве НАТО агресије. Државној церемонији присуствовали су чланови породица жртава, представници Републике Србије, Града Ниша, војних и цивилних удружења. У име Градске општине Пантелеј венце су положили председница Наташа Станковић и председник Скупштине Саша Новићевић.

by

Васкршње радости на Пантелеју

Градска општина Пантелеј, у сарадњи са Епархијом нишком, традиционално у дане Ускршњих празника, на отвореном парковском простору у порти Цркве Светог Пантелејмона, организује пригодну празничну манифестацију „ВАСКРШЊЕ РАДОСТИ“, која траје од „Врбице“ до Васкрса. Конципирана у духу традиције и православних вредности, манифестација је намењена првенствено деци и родитељима који празнично посећују Цркву. Васкршњи програм обухвата следеће садржаје: изложбено-продајну поставку ускршњих јаја која су украсила деца из свих вртића на подручју ГО Пантелеј, хуманитарног карактера, намењено НУРДОР-у, затим креативне радионице и различите анимације за децу кроз тематски осмишљене забавне игре на отвореном простору пригодно уприличеног „Ускршњег села“, у сарадњи са Удружењем ЗООПланет, Удружењем „Млади креативци-Растемо“ и Удружењем за неговање традиције „Вишња“.

by

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

У сусрет предстојећим првомајским празницима, за заинтересоване посетиоце Каменичког виса, на дан 1.маја, Градска општина Пантелеј, као и свих протеклих година, обезбедила је бесплатан превоз до овог популарног излетишта. Аутобус би превозио излетнике на релацији: полазак са стајалишта код Учитељског дома, са успутним станицама у Јагодин мали и ул.Косовке девојке, преко Виника и села Каменица до паркинга на излетишту Каменички вис, по следећем режиму : -поласци са стајалишта код Учитељског дома према Каменичком вису, на сваки непарни сат, почев од 07,00 до 19,00 -повратак са Каменичког виса, на сваки парни сат, почев од 08,00 до 20,00. Поводом очекиваних масовнијих окупљања на овим излетиштима апелује се на одговоран однос излетника према природи и уређеним излетничким просторима. То се првенствено односи на строгу забрану паљења ватре у шуми, с обзиром да постоје предвиђена и уређена места за роштиљање и коришћење ватре у контролисаним условима, као и на обавезу посетилаца да за собом покупе излетнички отпад и одложе у постављене посуде и контејнере које ће ЈКП Медијана тих дана интензивније празнити. У циљу очувања природе и постојећег излетничког мобилијара, који су учестало на мети вандала,у дане празника, ове просторе контролисаће комунална полиција.

Претражите вести

Наташа Станковић

Председница Градске општине Пантелеј

email

Градска општина Пантелеј

place Гутенбергова 4а, 18 103 Ниш

local_phone +381 18 201280

email pantelej@gmail.com

local_printshop +381 18 201281

access_time Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %