sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

Гест солидарности и подршке немоћној житељки Пантелеја

Као гест непосредне подршке и солидарности локалне заједнице према немоћној житељки Пантелеја, деведесеттрогодишњој старици, Живки Петровић, оштећеној недавним упадом пљачкаша у њено домаћинство, већница Градске општине Пантелеј, др Славица Алексић и чланице Женске одборничке мреже организовале су кућну посету својој суграђанки уз доделу пригодног пакета помоћи који се састоји од основних животних намирница и свакодневних кућних потрепштина. Пакет су уручиле секретарка Скупштине Градске општине Пантелеј, Марија Милијић Станковић и ресорно задужена већница за здравствену и социјалну заштиту, др Славица Алексић која је у духу своје лекарске професије обавила превентивни и заказала детаљан здравстени преглед старице наредног дана у амбуланти у којој ради.

by

Потписан Споразум са НСЗ за јавне радове

У оквиру реализације овогодишњег Локалног акционог плана запошљавања Градске општине Пантелеј у сарадњи са Националном службом за запошљавање-Филијалом у Нишу, потписан је Споразум о уређивању међусобних права и обавеза у реализацији програма или мера активне политике запошљавања за 2021.годину. Споразум се односи на ангажовање незапослених лица у реализацији пројеката јавних радова за које су издвојена средства из општинског буџета у износу од 1.500.000,00 динара. Нишка филијала Националне службе за запошљавање обезбеђује техничку подршку у смислу селектовања незапослених лица са подручја Општине Пантелеј из категорија ниже квалификованих и теже запосливих лица са евиденције ове службе а који из године у годину исказују интересовање за ову врсту сезонских послова, углавном на уређењу излетничких простора и одржавању међублоковских и других зелених површина на територији Општине.

by

Пролећно озелењавање на простору Пантелеја

Градска општина Пантелеј у сарадњи са ЈКП Медијана интензивирала је активности пролећног озељењавања више локалитета на урбаном подручју општине. После нових засада на новоформираним зеленим површинама у Студеничкој и Мавровској улици, 30 стабала посађено је у дворишту ОШ „Мирослав Антић“ у оквиру заједничке акције са Градском топланом за чистији ваздух, зеленију и здравију животну средину.

by

Села у систему организованог одвоза смећа

Сва села на подручју Градске општине Пантелеј уведена су у систем организованог одвоза смећа из домаћинстава преко надлежног комуналног предузећа Медијана. Координираним активностима са нивоа Града Ниша, Општине Пантелеј и ЈКП Медијана, ових дана решено је питање одлагања, сакупљања и одвоза комуналног отпада у четири преостала пантелејска села у рубном делу општине. Реч је о селима: Јасеновик, Пасјача, Ореовац и Врело у којима је постављен потребан број надземних контејнера и тиме практично започето редовно сакупљање и одвоз отпада возилима Медијане према устаљеној динамици. Поводом опремања ових сеоских насеља контејнерима за одлагање отпада и увођења у систем организованог одвоза смећа, терен села Пасјача заједно су обишле градоначелница Драгана Сотировски и председница Наташа Станковић са ресорним градским и општинским већницима и директором ЈКП Медијана, Драгославом Павловићем. Непосредни сусрет са мештанима овим поводом, био је прилика за разговор и о другим виталним питањима житеља ових удаљених, брдско-планинских села.

by

Припреме за излетничку сезону

У оквиру припрема за наступајућу излетничку сезону, чланови руководства Градске општине Пантелеј обишли су најпопуларније нишко излетиште „Каменички вис“ и актуелне радове на путу до овог излетишта. Предузеће коме је поверено одржавање локалних саобраћајница тренутно изводи санационе радове после зимске сезоне и комплетну ревитализацију пута од Каменице према Каменичком вису и селу Церје. Пред нову сезону и масовније походе излетника у природу, који се по традицији везују за првомајске празнике, Општина Пантелеј планира свеобухватно сређивање излетишта на Каменичком вису које, поред радова на уређењу зелених површина, укључује потпуну обнову осматрачнице и постојећег излетничког мобилијара.

by

Подршка вакцинацији у већим привредним колективима

У оквиру партнерства јавног и приватног сектора и интензивне сарадње Градске општине Пантелеј и Компаније „Олимпијас книтинг“, која послује на подручју ове Општине као део италијанског бренда „Бенетон“, уз подршку општинског (и градског) руководства, медицинске екипе Дома здравља у Нишу, спровеле су вакцинацију запослених у овој иностраној компанији. Масовнија имунизација овог колектива организована је након исказане заинтересованости шездесетак запослених који су се пријавили претходних дана а бројни радници накнадно су се придружили на сам дан вакцинације. Иначе, ова друштвено одговорна компанија показала је бригу о својим запосленима у време пандемије, посебним издвајањем финансијске помоћи, а ових дана са Клиничким центром у Нишу договорени су мамографски прегледи свих запослених жена изнад 45 година старости.

Претражите вести

Наташа Станковић

Председница Градске општине Пантелеј

email

Градска општина Пантелеј

place Гутенбергова 4а, 18 103 Ниш

local_phone +381 18 201280

email pantelej@gmail.com

local_printshop +381 18 201281

access_time Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %