sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

Обележена Слава села Пасјача

Традиционално већ, руководтсво Градске општине Пантелеј присуствовало је обележавању Славе Светог велокомученика Димитрија у цркви посвећеној овом свецу. Након литургије и резања славског колача, учињен је помен страдалим борцима из Пасјаче у ратовима 1912-1918. На две мермерне плоче са леве и десне стране улазних врата у цркву, уклесана су имена свих добровољаца из Пасјаче који су дали живот за слободу. Венац су, на овом месту, у име Градске општине Пантелеј, положили председник Скупштине Саша Новићевић и већник Немања Рајковић.

by

Караван подршке особама са инвалидитетом

У знак својеврсне подршке удружењима особа са инвалидитетом, њиховом оснаживању и већој видљивости у заједници, Градска општина Пантелеј организовала је посету Каравана "Заједно можемо" који кроз Србију предводи новинарка Деа Ђурђевић, као оснивач Удружења "Будимо безбедни", заснованом на личном животном искуству. Тим поводом, у Хали Чаир, уприличен је сусрет са члановима Клуба кошаркаша у колицима „Наис“, који постиже врхунске резултате у овој новој спортској дисциплини, зачетој у Нишу уз подршку Града и Градске општину Пантелеј. Током тимског тренинга одржаног у присуству заменице градоначелнице Душице Давидовић, председнице ГО Пантелеј, Наташе СТанковић, председника и секретарке СО Пантелеј, Саше Новићевића и Марије Милијић Станковић уручена је симболична награда за допринос тимским резултатима Александру Динићу, житељу Пантелеја и најављена идентична за све чланове тима, уз подразумевајућу институционалну подршку унапређењу услова за развој и омасовљење Клуба.

by

На терену са грађанима - Врело

У оквиру градског каравана, Градоначелница Ниша Драгана Сотировски са својим најближим сарадницима, председница ГО Пантелеј, Наташа Станковић и председник Скупштине ГО Пантелеј, Саша Новићевић посетили су село Врело и разговарали са мештанима о приоритетним проблемима са којима се сусрећу. Договорена је изградња нове трафо станице којом ће бити решен проблем напона електричне енергије, а нова бушотина решиће проблем са мањком воде у летњем периоду, који траје већ годинама. Такође, обећано је и у рекордном року испуњено побољшање и постављање уличне расвете.

by

Новоформирани парковски простор у Књажевачкој улици

Уважавајући оправдане грађанске иницијативе, Градска општина Пантелеј у сарадњи са компанијом „БЕНЕТОН КНИТИНГ“, која друштвено одговорно послује на подручју ове заједнице, и уз логистичку подршку јавних комуналних предузећа, Медијана и Паркинг сервис, формирала је ново дечје игралиште, са пратећим парковским мобилијаром на слободном међублоковском простору у густо насељеном делу Књажевачке улице од броја 167-177. Овај новоформирани паркић биће додатно оплемењен зеленилом у украсним засадима а у присуству донатора и свих који су допринели уређењу овог простора, предат је на коришћење грађанима и намењен свим генерацијама јер је, уз дечје игралиште предвиђено постављање још два вењака са шаховским таблама. Том приликом, председница Општине Пантелеј, Наташа Станковић и директор Бенетона, Ђовани Антониоли истакли су да је ово још један у низу примера добре праксе и резултат конструктивне, партнерске сарадње јавног, цивилног и приватног сектора за добробит заједнице.

by

Са грађанима на терену - резултати се огледају у делима!

Руководство Градске општине Пантелеј обишло је локацију Видриште, које се налази на међи са Градском општином Црвени Крст, на путу од села Церје до села Миљковац, као ново потенцијално излетиште на територији општине. Град Ниш је у овој години изградио путну инфраструктуру која повезује ова два села. Председница Градске општине Пантелеј, Наташа Станковић заједно са председником Скупштине Сашом Новићевићем, секретарком Скупштине, Маријом Милијић Станковић и већником Немањом Рајковићем обишла је Визиторски центар испред Церјанске пећине, који је добио струју из соларних панела као резултат заједичког пројекта општине и КЛЕР-а, а из средстава финансирања Министарства туризма Републике Србије. У селу Церје рехабилитована је путна инфраструктура кроз село из средстава Града, захваљујући Градоначелници Драгани Сотировски, док је из пројекта прекограничне сарадње изграђен пут до саме Церјанске пећине, која представља природни бисер и једну од најзначајнијих туристичких атракција на територији општине Пантелеј.

by

Посета делегације из С.Македоније

Директор и запослени из ОУ "Тошо Велков - Пепето" (Кавадарци, Р. Северна Македонија) већ неколико дана су гости братске ОШ "Мирослав Антић", где кроз заједничку наставу, у оквиру програма Еразмус Плус, размењују искуства и стичу нова знања. Слободно време између часова делегација је искористила, да заједно са помоћником директора ОШ "Мирослав Антић", Младеном Јовановићем посети и Општину Пантелеј, пренесе поздраве, договори нове сусрете и учврсти већ постојећу добру сарадњу са побратимском општином Кавадарци. Госте су срдачно дочекали председница Градске општине Пантелеј, Наташа Станковић и већници Немања Рајковић и Љубиша Стојановић.

Претражите вести

Наташа Станковић

Председница Градске општине Пантелеј

email

Градска општина Пантелеј

place Гутенбергова 4а, 18 103 Ниш

local_phone +381 18 201280

email pantelej@gmail.com

local_printshop +381 18 201281

access_time Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %