sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

ПОЗИВ ЗА ПРИЈАВУ КАНДИДАТА ЗА УЧЕСТВОВАЊЕ У ОБУЦИ ИЗ ОБЛАСТИ ПРИМЕНЕ ПЛИВАЊА И ФИТНЕС ТРЕНИНГА КОД ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ

Факултет спорта и физичког васпитања Универзитета у Нишу заједно са партнерима из Бугарске у оквиру Интеррег - ИПА Програма прекограничне сарадње Бугарска-Србија реализује ИПА пројекат под називом: „Адаптивна физичка активност и спорт – млади за младе“. У оквиру релаизације пројекта једне од активности су обука младих људи из области пливања и фитнес тренинга за особе са инвалидитетом.

by

Званична посета Компанији „Пут инжењеринг“

Председница Градске општине Пантелеј, Наташа Станковић и ресорни већник за привреду, Зоран Игњатовић посетили су Компанију „Пут инжењеринг“ која истрајно послује у домену нискоградње, високоградње и производње префабрикованих бетонских елемената већ пуних 28 година, као једна од најуспешнијих фирми са седиштем у овој Општини. Посета је посвећена јачању сарадње и учвршћивању партнерства јавног и приватног сектора у најбољем обостраном интересу и ширем интересу заједнице. Ово је само прва у низу званичних посета привредним колективима који послују на подручју Градске општине Пантелеј, планираних у радној агенди општинског руководства од ове недеље, којом су предвиђени непосредни сусрети и разговори са свим активним привредницима на тему актуелних питања пословања и стварања услова за повољнији пословни амбијент у овој локалној заједници.

by

Стручна подршка оснаживању особа са инвалидитетом

Радни састанак који су председница Градске општине Пантелеј, Наташа Станковић и ресорни већник за омладину и спорт, Миљан Хаџовић одржали са проф.др Бојаном Јоргићем и проф.др Марком Александровићем посвећен је наставку институционалне сарадње са Факултетом за спорт и физичко васпитање у Нишу и посебно у домену стручне подршке оснаживању особа са инвалидитетом. Афирмисани предавачи са дугогодишњим искуством у овој области, професори Јоргић и Александровић, у оквиру актуелног ИПА пројекта „ Адаптивне физичке активности и спорт-млади за младе“, који реализују у својству менаџера и координатора пројекта, иницирали су укључивање младих са подручја Општине Пантелеј у едукацију којом би стекли нова знања и вештине у области пливања и фитнес тренинга особа са инвалидитетом. Ова иницијатива одраз је континуитета дугогодишње, плодне, институционалне сарадње која је произвела запажен, вишегенерацијски успех у јачању физичке и моторичке спремности особа са инвалидитетом до постизања врхунских спортских резултата у бројним дисциплинама на параолимпијским и другим високорангираним такмичењима. У складу са оперативним корацима који су договорени на састанку, позив младима са територије Градске општине Пантелеј за овај вид едукације, биће званично упућен током наредне седмице.

by

Трибина о безбедности у саобраћају

Већница Градске општине Пантелеј, Славица Алексић, ресорно задужена за здравствена и социјална питања, присуствовала је трибини на тему безбедности у саобраћају особа са инвалидитетом "Будимо безбедни" коју је организовало истоимено удружење уз подршку нишких удружења "Млади креативци - Растимо", "МНРО" и "Круг". Трибини су присуствовали државни секретар Зоран Антић и други представници Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, представници удружења особа са инвалидитетом из Ниша, Деа Ђурђевић водитељка телевизије "Пинк", представници полиције, Града Ниша, градских општина,... Учесници трибине су заједно послали поруку о потреби веће безбедности у саобраћају под слоганом "Возите пажљиво, брините о себи и другима"

by

Радни састанак о водоснабдевању у селима

Поводом учесталих обраћања грађана и евидентираних потешкоћа у водоснабдевању, посебно у селима Малча, Бреница и Кнез село, руководство Градске општине Пантелеј орагнизовало је радни састанак са директором ЈКП Наисус, Игором Вучићем и ресорним градским већником Мирославом Ђокићем, задуженим за координацију са градским општинама, инспекцијама и јавним предузећима. Састанак је иницирала председница Општине, Наташа Станковић и са својим првим сарадницима, замеником, Драганом Павловићем и председником Скупштине Општине, Сашом Новићевићем, предочила специфичне проблеме у водоснабдевању мештана наведених села у склопу постојеће мреже сеоских водовода. Уз потврђено разумевање проблема, на састанку су утврђени оперативни кораци и смернице за њихово решавање кроз заједничке планове и програме рада за наредну годину.

by

Радни састанци са директорима свих школа

У заједничком настојању да се координирано са општинског и градског нивоа прати стање и активности у школама, на иницијативу председнице Градске општине Пантелеј, Наташе Станковић, ресорна градска већница за образовање, Марија Ранђеловић, после иницијалних групних састанака са директорима школа, одржала је посебан радни састанак са директором ОШ „Мирослав Антић“, Милошем Станковићем и најближим сарадницима. Таква пракса појединачних састанака са директорима и осталих шест основних школа на подручју Градске општине Пантелеј биће настављена наредних дана, са кључним темама о актуелном стању, приоритетним потребама и текућим активностима у школским срединама.

Претражите вести

Наташа Станковић

Председница Градске општине Пантелеј

email

Градска општина Пантелеј

place Гутенбергова 4а, 18 103 Ниш

local_phone +381 18 201280

email pantelej@gmail.com

local_printshop +381 18 201281

access_time Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %