sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

У сусрет предстојећим првомајским празницима, за заинтересоване посетиоце Каменичког виса, на дан 1.маја, Градска општина Пантелеј, као и свих протеклих година, обезбедила је бесплатан превоз до овог популарног излетишта. Аутобус би превозио излетнике на релацији: полазак са стајалишта код Учитељског дома, са успутним станицама у Јагодин мали и ул.Косовке девојке, преко Виника и села Каменица до паркинга на излетишту Каменички вис, по следећем режиму : -поласци са стајалишта код Учитељског дома према Каменичком вису, на сваки непарни сат, почев од 07,00 до 19,00 -повратак са Каменичког виса, на сваки парни сат, почев од 08,00 до 20,00. Поводом очекиваних масовнијих окупљања на овим излетиштима апелује се на одговоран однос излетника према природи и уређеним излетничким просторима. То се првенствено односи на строгу забрану паљења ватре у шуми, с обзиром да постоје предвиђена и уређена места за роштиљање и коришћење ватре у контролисаним условима, као и на обавезу посетилаца да за собом покупе излетнички отпад и одложе у постављене посуде и контејнере које ће ЈКП Медијана тих дана интензивније празнити. У циљу очувања природе и постојећег излетничког мобилијара, који су учестало на мети вандала,у дане празника, ове просторе контролисаће комунална полиција.

by

Лазарева субота на Пантелеју

Градска општина Пантелеј традиционално, у сусрет Ускрсу, организује вишедневну манифестацију „Васкршње радости на Пантелеју“, унутар парковског простора Цркве Светог Пантелејмона. Манифестација са вишедневним интерактивним програмом који је намењен деци са Пантелеја и читавог града трајаће од 27.априла, „Лазареве суботе“, популарне „Врбице“ до 28.априла, као и наредне недеље 05.маја, првог дана Васкрса. Након јутарње литургије и поделе врбових венчића и звончића деци, поздравну песму „Лазарица“ и наступ извела је млађа фолклорна група КУД „Анћели“. У наставку, председница Градске општине Пантелеј, Наташа Станковић са најужим руководством обишла је празничну поставку „Ускршњег села“ - хуманитарну изложбу ускршњих јаја, која су украшавала деца из пантелејских вртића, а чији је приход намењен у хуманитарне сврхе - удружењу НУРДОР, као и креативне радионице и слободне активности са аниматорима из Удружења „Млади креативци-Растемо“ , Удружења за неговање традиције „Вишња“ и Удружења за заштиту и одгој животиња „ЗОО Планет“.

by

Прва седница Надзорног одбора СКГО одржана у ГО Пантелеј

Председница Градске општине Пантелеј и председница Надзорног одбора СКГО, Наташа Станковић угостила је Генералног секретара СКГО Николу Тарбука и чланове надзорног одбора из Богатића, Малог Зворника, Врбаса и Сјенице на првој седници Надзорног одбора СКГО, која се одржала у сали Градске општине Пантелеј. Седницу је отворила председница Надзорног одбора, након чега је генерални секретар СКГО Никола Тарбук, поднео финансијски извештај, предлог финансијског плана и нацрт извештаја Надзорног одбора о материјално-финансијском пословању СКГО, који су усвојени једногласно.

by

Одржана 24. хитна седница Скупштине

У сали Факултета уметности одржана је 24. хитна седница Скупштине Градске општине Пантелеј. На дневном реду била је само једна тачка коју су одборници разматрали и за коју су дали претходно позитивно мишљење- Предлог Плана детаљне регулације зоне мешовите намене на подручју северно од Булевара Св.Пантелејмона. Давање претходног позитивног мишљења саставни је део процедуре усвајања просторно-планских докумената Скупштине Града Ниша.

by

Разговори са грађанима на терену

Досадашња пракса је показала да је добра комуникација са грађанима пола завршеног посла. Обиласком терена и кроз непосредан разговор са суграђанима таргетирају се неуралгичне тачке и покрећу грађанске иницијативе у циљу решавања проблема са којима се свакодневно срећу. Посебно је значајно када су на истом задатку и представници Општине, као и представници Града, јер сви проблеми који нису у надлежности Општине, трансферисаће се ка вишим нивоима власти.

by

Потписан споразум са НСЗ-филијала Ниш

У оквиру спровођења општинског Локалног акционог плана запошљавања за 2024.годину, званично je потписан споразум о сарадњи између Градске општине Пантелеј и нишке Филијале Националне службе запошљавања за реализацију усвојених подстицајних мера кроз суфинансирање програма самозапошљавања и запошљавања особа са инвалидитетом, као и устаљеног општинског пројекта јавних радова. Јавни радови, као мера, коју Општина финансира из свог буџета са 2 милиона динара, уз стручно-техничку подршку НСЗ око ангажовања незапослених, односно тешко запосливих лица, са евиденције службе на пословима јавних радова, прва је у низу која ће се реализовати кроз сезонске радове на терену, претежно у домену одржавања јавних, зелених и међублоковских површина као и излетничких простора. Градска општина Пантелеј тако наставља праксу спровођења мера активне политике запошљавања незапослених лица са своје територије коју континуирано, већ 9 година, реализује у сарадњи са Националном службом за запошљавање-Филијала у Нишу.

Претражите вести

Наташа Станковић

Председница Градске општине Пантелеј

email

Градска општина Пантелеј

place Гутенбергова 4а, 18 103 Ниш

local_phone +381 18 201280

email pantelej@gmail.com

local_printshop +381 18 201281

access_time Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %