sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

Кошарка у колицима допада се клинцима

У организацији Кошаркашког клуба у колицима "Наис" из Ниша, а уз подршку Градске општине Пантелеј и у сарадњи са ОШ "Јован Јовановић Змај" у Малчи, већ другу годину за редом реализује се Пројекат "Кошарка у колицима допада се клинцима", као знак подршке особама са инвалидитетом, а са циљем што бољег информисања школараца и разбијању евентуалних предрасуда. Пројектом су предвиђене 2 фазе, теоријска и практична, којима се школарци, кроз дружење и разговоре упознају са кошаркашима у колицима и правилима игре, а након тога, кроз приказ тренинга, и са вештинама ових спортиста на кошаркашком терену. Извођењу прве, едукативне активности, присуствовoвали су заменик председнице Градске општине Пантелеј, Драган Павловић и већник ресорно задужен за спорт, Миљан Хаџовић.

by

Завршна седница Скуштине ГО Пантелеј у 2022. години

Скупштина Градске општине Пантелеј одржала је завршну седницу у 2022. години. По дневном реду, већином гласова усвојена је Одлука о буџету Градске општине Пантелеј за 2023. годину са кадровским планом, поднет је извештај о деветомесечном извршењу буџета у текућој години, усвојен Правилник о суфинансирању пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања и презентована Информација о раду Председнице и Већа Градске општине Пантелеј за 2022. годину. Одборници општинске Скупштине изјаснили су се такође, у форми претходног позитивног мишљења, о програмима пословања јавних предузећа у наредној години.

by

Одржан још један пријем грађана

У циљу унапређења комуникације и проналаска адекватног решења за проблеме суграђана, Председница Градске општине Пантелеј, Наташа Станковић заједно са сарадницима одржала је још један пријем грађана у свом Кабинету. Пријем грађана је прилика за директан разговор са руководством и устаљена пракса која се спроводи континуирано, те је од почетка године до сада примљено близу 300 Пантелејаца, који су се јавили са разним проблемима, најчешће комуналним. Сви захтеви који нису у надлежности Општине, уз ургенцију су прослеђени надлежним институцијама на даље решавање.

by

Потписан Споразум о сарадњи Града Ниша и Града Источно Сарајево

Градска општина Пантелеј већ дуже време негује добре побратимске односе са Општином Источна Илиџа у Републици Српској, а председница Наташа Станковић и начелник Маринко Божовић су, уочи Славе Градске општине Пантелеј 2021. године, потписали Меморандум о сарадњи и братимљењу, којим су осведочили ту сарадњу и дугогодишњу повезаност обе општине са истом традицијом. Утабаним путем, али на вишем нивоу, Град Ниш, на челу са градоначелницом Драганом Сотировски и Град Источно Сарајево, на челу са градоначелником Љубишом Ћосићем, потписали су у Градској кући Споразум о сарадњи, којим ће додатно бити ојачане везе становника два града са обе стране Дрине. Такође, договорена је сарадња у области културе, спорта, туризма, привреде, али и заједнички наступи на Међународним сајмовима, као и партнерски односи у прекограничним пројектима. Потписивању је присуствовао и шеф Представништва Републике Српске у Србији Млађен Цицовић.

by

Пријем за истакнуте спортисте

У сусрет седмом по реду, Међународном Кик бокс турниру "Balkans best figters", који ће се одржати од 09 - 11. децембра у Спортској хали ОШ "Мика Антић", председница Градске општине Пантелеј, Наташа Станковић са најужим руководством угостила је селектора репрезентације Србије и председника Кик бокс клуба "Ниш" Срђана Радуловића и младу кик боксерку Николину Стевановић, која је освојила треће место на Светском првенству у кик боксу и живи на територији општине. По речима организатора, Кик бокс клуба "Ниш", за учешће се до сада пријавило око 300 такмичара из 8 земаља, али се очекује већи број, јер пријављивање траје до суботе. Борбе почињу у суботу, 10. децембра у 10 часова, а финале је 11. децембра од 18 часова, након чега ће бити уручена признања најбољима.

by

Одржана Хуманитарна радионица

Градска општина Пантелеј у партнерству са Центром за подршку личном и професионалном успеху "EnergyHouse" и Ротаракт Клубом Ниш, организовала је Хуманитарну мотивациону радионицу "УСУДИ СЕ да желиш/Новогодишња листа жеља". Радионица је одржана у концертно-изложбеном простору Факултета уметности, а аутор и тренер радионице био је др Дарко Цветковић, интернационални НЛП тренер и coach, учитељ Реикија и медитације и оснивач Центра за подршку личном и професионалном успеху "Еnergy House". Сав приход прикупљен на радионици донираће се Дому за децу и омладину „Душко Радовић“ Ниш, за куповину новог намештаја. Бројне друштвено одговорне компаније, Удружења грађана, као и појединци одазвали су се позиву Општине, међу првима компанија Олимпиас Книттинг и Олимпиас СРБ на челу са Гиованни Антониолијем и још једном показале да се на њих увек може рачунати када су у питању хуманитарне акције и помоћ најмлађима. Такође, ове компаније сваке године мисле на младе са посебним потребама, као и оне без родитељског старања, те радо одговарају сваком позиву локалне власти. Поред њих, учешће су узели и фирма „ЕЛМАГ“, МВ Ауто 018, вртић „Бамбини“, „Логос трговине“,"Бецић промет", ЈП "Паркинг сервис" и многи други. У духу предстојећих празника, Градска општина Пантелеј позива и остале иностране и домаће компаније, које послују на територији Ниша, да следе пример Олимпиаса и споменутих друштвено одговорних фирми.

Претражите вести

Наташа Станковић

Председница Градске општине Пантелеј

email

Градска општина Пантелеј

place Гутенбергова 4а, 18 103 Ниш

local_phone +381 18 201280

email pantelej@gmail.com

local_printshop +381 18 201281

access_time Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %