sort proizvodi

DOGAĐAJI

by

Састанак са начелником ПУ Ниш

Председник Градске општине Пантелеј, Братимир Васиљевић и чланови најужег општинског руководства састали су се са начелником Полицијске управе у Нишу, Славишом Виријевићем и замеником командира Полицијске испоставе Пантелеј, Предрагом Јовановићем. Безбденост у заједници била је једна од тема састанка, уз узајамну оцену да је на сасвим задовољавајућем нивоу. У оквиру разговора о наставку добре сарадње између Општине и Полицијске управе потражена су решења за унапређења просторних и санитарних услова за свакодневни рад Полицијске испоставе Пантелеј која је смештена у згради МЗ Моша Пијаде, уз могућност оптимализације коришћења просторних капацитета за потребе полицијских служби и несметаног функционисања месне заједнице.

by

Поклон пакети за спортске клубове

Председник Градске општине Пантелеј, Братимир Васиљевић присуствовао је пригодном спортском догађају нa стадиону "Чаир". Том приликом Министар омладине и спорта, Вања Удовичић уручио је поклон пакете локалним спортским клубовима.

by

Завршни радови на амбуланти у Г. Матејевцу

Чланови руководства Градске општине Пантелеј и Дома здравља у Нишу, на челу са председником Општине, Братимиром Васиљевићем и директором, др Милорадом Јерканом, обишли су завршне радове на амбуланти у Горњем Матејевцу. Радовима је обухваћено обнављање фасаде, постављање ограде са капијом и уређење простора око зграде амбуланте у овом, најмногољуднијем селу у Општини Пантелеј.

by

Обилазак радова на постављању подземних контејнера

Председник Градске општине Пантелеј, Братимир Васиљевић обишао је радове на постављању подземних контејнера у Књажевачкој улици. У оквиру ове акције, за коју је Општина издвојила средства, предвиђено је постављање укупно 76 нових контејнера на више локација. Уграђено је већ 46 контејнера, а током месеца се очекује постављање још 30.

by

Континуирани радови на атарским путевима

Председник Градске општине Пантелеј, Братимир Васиљевић и чланови најужег општинског руководства обишли су радове на атарским путевима који се ових дана континуирано изводе у атарима више пантелејских села. Радови су започети крајем прошле недеље у атару Бренице и Каменице а тренутно се изводе на подручју Горњег Матејевца.

by

Састанак са државним секретаром у МОС о параглајдинг полетишту

Председник Градске општине Пантелеј, Братимир Васиљевић одржао је радни састанак са државним секретаром у Министрству омладине и спорта, Предрагом Перуничићем и том приликом детаљно образложио значај изградње пута до параглајдинг полетишта „Вишеград стена“ изнад села Ореовац, као јединственог природног локалитета са изванредним погодностима за љубитеље овог атрактивног спорта из читавог света. Неколико протеклих година, град Ниш и Градска општина Пантелеј, на чијем се подручју налази ово полетиште, афирмисали су се као добри домаћини више међународних такмичења, од међудржавних за овај део Европе до Светског купа, чиме су непосредно допринели да се Ваздухопловном савезу Србије од Међународне параглајдинг асоцијације повери организација овогодишњег Европског параглајдинг првенства, крајем јула у Нишу на све популарнијој „Вишеград стени“. Кључни услов и најважнија претпоставка за успешну организацију овог атрактивног такмичења високог европског ранга као и за будуће развојне перспективе нишког краја у области параглајдинг спорта и адреналинског туризма, јесте изградња приступног пута до овог полетишта, као невелика инвестиција за коју Општина Пантелеј и град Ниш очекују подршку државе, са нивоа ресорних министарстава. У том контексту, државни секретар Предраг Перуничић изнео је став да је то управо политика Министарства из ког долази и које је већ подржало Европско првенство у параглајдингу као изузетно вредну спортску манифестацију, потврђијући и спремност државе да улаже у развој спортског туризма као здраве и развојне перспективе.

Братимир Васиљевић

Председник Градске општине Пантелеј

email

Градска општина Пантелеј

place Гутенбергова 4а, 18 103 Ниш

local_phone +381 18 201280

email pantelej@gmail.com

local_printshop +381 18 201281

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %