sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

Oбележена годишњица пробоја Логорa

Парастосом и полагањем венаца обележен је историјски датум, 12.фебруар, Дан пробоја Логора на Црвеном крсту у Нишу. У име Градске општине Пантелеј венац су положиле председница Градске општине Пантелеј, Наташа Станковић и секретарка Скупштине, Марија Милијић Станковић.

by

Одржана 22. хитна седница Скупштине ГО Пантелеј

На 22. хитној седници Скупштине ГО Пантелеј била је само једна тачка дневног реда - Разматрање и доношење претходнох позитивног мишљења на четврте измене и допуне Генералног урбанистичког плана Ниша 2010-2025. Давање претходног позитивног мишљења саставни је део процедуре усвајања просторно-планских докумената Скупштине Града Ниша.

by

Обележен 11. јануар - Дан града Ниша

Дан ослобођења Ниша од Турака - Дан града Ниша, 11. јануар традиционално је обележен полагањем венаца на Споменик ослободиоцима Ниша. Венац су, у име Градске општине Пантелеј, положили већници Немања Рајковић и Љубиша Стојановић.

by

Откривање споменика почасном грађанину Републике Српске

Поводом обележавања Дана Републике Српске и откривања споменика др Миодрагу Лазићу, поштованом и вољеном доктору са обе стране Дрине, председница Градске општине Пантелеј, Наташа Станковић била је гошћа побратимске Општине Источна Илиџа на позив Начелника Маринка Божовића, уз чију је подршку и залагање споменик подигнут, као трајни симбол почасти и захвалности за неизбрисив траг који је др Лазић оставио у целој Републици Српској. Након полагања венаца на војничком гробљу Мали Зејтинлик и у спомен цркви Св. Великомученика Димитрија у Добрињи, централна манифестација, откривање споменика др Миодрагу Лазићу одржана је на истоименом шеталишту, а споменик су заједно открили Начелник Општине Источна Илиџа, Маринко Божовић, председница Градске општине Пантелеј, Наташа Станковић и кћерка др Лазића, др Нина Вујошевић у присуству руководства Општине Источна Илиџа, гостију и великог броја грађана.

by

Деца са Божић Батом

На Божићно јутро, по традицији, у Цркви Св.Пантелејмона организовано је дружење деце са Божић Батом. Том приликом, после јутарње литургије, председница Градске општине Пантелеј, Наташа Станковић, уручила је Божићне поклон пакетиће.

by

Бадње вече са грађанима

По шести пут заредом, руководство Општине Пантелеј и свештенство Цркве Светог Великомученика Пантелејмона, чије име институционално носе и славе као заштитника овог дела града Ниша, прославили су Бадњи дан заједно са грађанима, свечаним ломљењем чеснице, даривањем и чином паљења бадњака уз пратећи ватромет, топле напитке и пецива. После вечерње службе, у присуству Градоначелнице Ниша, Драгане Сотировски, руководства Општине Пантелеј, Владике нишког господина Арсенија, свештенства Пантелејске цркве и представника Војске уследило је налагање бадњака и подела чеснице. Том приликом, окупљени грађани и православни верници учествовали су у ломљењу божићне чеснице коју су у заједничкој организацији припремиле Општина Пантелеј и Пантелејска црква. Троје најсрећнијих међу њима, који су одломили парицу, добили су специјални дар од Општине-златник са православним мотивима у славу најрадоснијег хришћанског празника - Христовог рођења. Уз пригодна празнична обраћања, златнике је уручила градоначелница Ниша, Драгана Сотировски, Владика нишки господин Арсеније и представник Војске.

Претражите вести

Наташа Станковић

Председница Градске општине Пантелеј

email

Градска општина Пантелеј

place Гутенбергова 4а, 18 103 Ниш

local_phone +381 18 201280

email pantelej@gmail.com

local_printshop +381 18 201281

access_time Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %