sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

Потписивање уговора за медијске пројекте

У складу са законском процедуром, након реализованог Конкурса за суфинансирање пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања, у Градској општини Пантелеј званично су потписани уговори са представницима медија чији су пројекти одобрени. Подржано је укупно 20 пројеката локалних и регионалних медија за производњу медијског садржаја од јавног интереса.

by

Кошарка у колицима допада се клинцима

У оквиру Пројекта под називом „Кошарка у колицима допада се клинцима“, који се реализује уз подршку Градске општине Пантелеј, чланови Клуба кошаркаша у колицима „Наис“ боравили су у Основној школи „Карађорђе“ у Горњем Матејевцу. Пројекат је спортско-едукативног карактера и кроз заједнички тренинг и дружење, основцима се на овај, непосредан начин, приближавају кошаркашке вештине, специфичне за ову нову дисциплину, а уједно и изузетне људске врлине: срчаност, борбеност, одлучност, истрајност на узорним и успешним личним примерима.

by

Завршна седница Скупштине ГО Пантелеј за 2023.

Завршна седница Скупштине Градске општине Пантелеј пред крај календарске и буџетске године протекла је у знаку усвајања најважнијих општинских докумената за наредну пословну годину: Одлуке о буџету за 2024. и Локалног акционог плана запошљавања за период 2024-2026. Укупан обим буџета Општине Пантелеј увећан је за 9,42% у односу на текућу годину и износи 198.750.000 динара. У оквиру усвојеног трогодишњег Акционог плана запошљавања у овој општини, планирана средства за устаљене мере активне политике запошљавања које се, са видљивим ефектом у смањену незапослености на Пантелеју, континуирано спроведе од 2016. такође су, за наредну годину увећана за 20 процената. На седници је усвојен и ребаланс буџета за ову годину а, у складу са законском обавезом, одборницима је предочен и Извештај о реализацији буџета за девет месеци 2023. Изменом општинске Одлуке о јавним признањима установљена је нова награда „Пантелејски медаљон“ коју додељује председник Општине истакнутим појединцима за остварене врхунске резултате у науци, образовању, култури, спорту као и за изузетне подвиге од значаја за заједницу. Устаљено, на завршној годишњој седници, кроз институт давања претходног мишљења, Скупштина Градске општине Пантелеј упозната је са Програмима рада свих јавних предузећа у граду Нишу.

by

Важно обавештење

Мобилни дигитални мамограф стациониран је у седишту ГО Пантелеј закључно са петком, 08.12.2023. до 20 часова, а потом се од понедељка, 11.12.2023. премешта на подручје ГО Палилула и биће постављен испред Нишког културног центра. Заказивање превентивних прегледа је од 08 до 20 часова радним данима путем телефона 064 872 47 39.

by

Започет циклус мамографских прегледа за житељке Пантелеја

У оквиру организованог хуманитарног каравана у Нишу, мобилни дигитални мамограф, као донација фондације принцезе Катарине Карађорђевић Нишком клиничком центру, стациониран је у седишту Градске општине Пантелеј где су обављени први превентивни прегледи за чланице Удружења жена оболелих од карцинома „Будите уз нас“. Заједно са директором Клиничког центра у Нишу, проф.др Зораном Перишићем чланице овог Удружења упутиле су апел женама да искористе могућност за рано, мамографско откривање промена, као пресудан услов за излечење ове раширене болести. Дигитални мамограф биће доступан свим заинтересованим житељкама Пантелеја током наредне недеље а према најави председнице Општине, Наташе Станковић, за жене са сеоског подручја биће организован групни долазак на превентивне прегледе.

by

ЗАКАЖИТЕ ВАШ МАМОГРАФСКИ ПРЕГЛЕД

Oд понедељка 4.децембра до петка 8.децембра заинтересоване житељке Пантелеја могу заказати термине путем кол центра сваког дана од 08 -20 часова на број телефона 064 872 47 39

Претражите вести

Наташа Станковић

Председница Градске општине Пантелеј

email

Градска општина Пантелеј

place Гутенбергова 4а, 18 103 Ниш

local_phone +381 18 201280

email pantelej@gmail.com

local_printshop +381 18 201281

access_time Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %