sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

На Пантелеју радно

У насељу Виник, после више од 50 година, захваљујући инацијативи грађана и доброј комуникацији између Града Ниша и Градске општине Пантелеј непрекидно се улаже у новоизградњу улица, чиме су испуњена сва обећања из претходне посете. Увелико се асфалтирају Неретвљанска, Моравичка и Јаворска, а у овом насељу биће асфалтирано укупно 7 улица у којима су решени имовинско-правни односи. Радове су заједно обишле градоначелница Ниша, Драгана Сотировски са сарадницима и председница Градске општине Пантелеј, Наташа Станковић са најужим руководством.

by

Одржана јавна расправа о Нацрту буџета за 2024.

У складу са законском обавезом, спроведена је јавна расправа о Нацрту буџета Градске општине Пантелеј за 2024.годину, као најважнијем годишњем документу од јавног интереса за грађане ове Општине. У Јавној расправи, одржаној у сали општинске Скупштине учествовали су представници заинтересованих удружења грађана и организација цивилног друштва са подручја ове Општине, којима је представљена пројекција јавних прихода и расхода у оквиру планираног обима буџета у износу од 198.750.000 динара, што представља увећање од 9,4% у односу на текућу годину. Јавна расправа о овом документу траје до 13.новембра 2023. године, до када заинтересовани грађани могу да доставе своје примедбе и предлоге на мејл адресу: finansijepantelej.nis@gmail.com.

by

Обележена Слава села Пасјача

Традиционално већ, руководтсво Градске општине Пантелеј присуствовало је обележавању Славе Светог велокомученика Димитрија у цркви посвећеној овом свецу. Након литургије и резања славског колача, учињен је помен страдалим борцима из Пасјаче у ратовима 1912-1918. На две мермерне плоче са леве и десне стране улазних врата у цркву, уклесана су имена свих добровољаца из Пасјаче који су дали живот за слободу. Венац су, на овом месту, у име Градске општине Пантелеј, положили председник Скупштине Саша Новићевић и већник Немања Рајковић.

by

Караван подршке особама са инвалидитетом

У знак својеврсне подршке удружењима особа са инвалидитетом, њиховом оснаживању и већој видљивости у заједници, Градска општина Пантелеј организовала је посету Каравана "Заједно можемо" који кроз Србију предводи новинарка Деа Ђурђевић, као оснивач Удружења "Будимо безбедни", заснованом на личном животном искуству. Тим поводом, у Хали Чаир, уприличен је сусрет са члановима Клуба кошаркаша у колицима „Наис“, који постиже врхунске резултате у овој новој спортској дисциплини, зачетој у Нишу уз подршку Града и Градске општину Пантелеј. Током тимског тренинга одржаног у присуству заменице градоначелнице Душице Давидовић, председнице ГО Пантелеј, Наташе СТанковић, председника и секретарке СО Пантелеј, Саше Новићевића и Марије Милијић Станковић уручена је симболична награда за допринос тимским резултатима Александру Динићу, житељу Пантелеја и најављена идентична за све чланове тима, уз подразумевајућу институционалну подршку унапређењу услова за развој и омасовљење Клуба.

by

На терену са грађанима - Врело

У оквиру градског каравана, Градоначелница Ниша Драгана Сотировски са својим најближим сарадницима, председница ГО Пантелеј, Наташа Станковић и председник Скупштине ГО Пантелеј, Саша Новићевић посетили су село Врело и разговарали са мештанима о приоритетним проблемима са којима се сусрећу. Договорена је изградња нове трафо станице којом ће бити решен проблем напона електричне енергије, а нова бушотина решиће проблем са мањком воде у летњем периоду, који траје већ годинама. Такође, обећано је и у рекордном року испуњено побољшање и постављање уличне расвете.

by

Новоформирани парковски простор у Књажевачкој улици

Уважавајући оправдане грађанске иницијативе, Градска општина Пантелеј у сарадњи са компанијом „БЕНЕТОН КНИТИНГ“, која друштвено одговорно послује на подручју ове заједнице, и уз логистичку подршку јавних комуналних предузећа, Медијана и Паркинг сервис, формирала је ново дечје игралиште, са пратећим парковским мобилијаром на слободном међублоковском простору у густо насељеном делу Књажевачке улице од броја 167-177. Овај новоформирани паркић биће додатно оплемењен зеленилом у украсним засадима а у присуству донатора и свих који су допринели уређењу овог простора, предат је на коришћење грађанима и намењен свим генерацијама јер је, уз дечје игралиште предвиђено постављање још два вењака са шаховским таблама. Том приликом, председница Општине Пантелеј, Наташа Станковић и директор Бенетона, Ђовани Антониоли истакли су да је ово још један у низу примера добре праксе и резултат конструктивне, партнерске сарадње јавног, цивилног и приватног сектора за добробит заједнице.

Претражите вести

Наташа Станковић

Председница Градске општине Пантелеј

email

Градска општина Пантелеј

place Гутенбергова 4а, 18 103 Ниш

local_phone +381 18 201280

email pantelej@gmail.com

local_printshop +381 18 201281

access_time Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %