sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

ЈАВНИ ПОЗИВ ГРАЂАНИМА ЗА ПРЕДЛАГАЊЕ ТЕМА ОД ЈАВНОГ ИНТЕРЕСА

У складу са Законом о јавном информисању и медијима и усвојеним Механизмом утврђивања јавног интереса у области јавног информисања, Градска општина Пантелеј упућује позив грађанима са своје територије, грађанским и струковним удружењима, невладиним организацијама односно свим организацијама цивилног друштва, да предложе теме од јавног интереса које ће бити предмет медијских пројеката у области јавног информисања. Грађани односно њихова удружења учествују у избору тема о којима су заинтересовани да буду информисани путем локалних, регионалних и централних медија слањем својих предлога на званичну мејл адресу Градске општине Пантелеј: pantelej@gmail.com у наредних 8 дана, од дана објављивања позива, практично од 14-22.августа 2020.године. Након прикупљених предлога на овај начин, Градска општина Пантелеј у сарадњи са Медија и ресурс центром у Нишу, организоваће јавну расправу са представницима заинтересоване јавности, на којој ће бити сумирани сви приспели предлози и дефинисане најважније теме у области јавног информисања за које су житељи Пантелеја исказали највећу заинтересованост. Кроз овај процес, предложене и одабране теме биће саставни део предстојећег конкурса за медијске пројекте, које ће суфинансирати Градска општина Пантелеј у циљу унапређења информисања и потпунијег обавештавања грађана на својој територији. Још једном позивамо грађане и њихова удружења да се активно укључе у предлагање тема о којима желе да буду информисани и непосредним учешћем креирају јавно информисање у својој локалној заједници за које су животно заинтересовани.

by

Обележавање празника и крсне славе Општине Пантелеј

Градска општина Пантелеј обележила је своју крсну славу и празник Светог Великомученика Пантелејмона-свеца и заштитника по коме носи име, на дан празника, у Пантелејској цркви. Заједно са свештенством и грађанима који славе овај празник, општинска слава обележена је молитвено литургијски уз традиционално сечење славског колача које је обавио Владика нишки, господин Арсеније по завршетку јутарње свечане литургије. Том приликом, посебним црквеним признањем-архијерејском граматом, Владика Арсеније захвалио се председнику Градске општине Пантелеј, Братимиру Васиљевићу за истрајну оданост Цркви, исказану помоћ у обнови свих црквених здања на подручју Општине и посебно Храму Светог Пантелејмона током протеклих година плодне сарадње и узајамне подршке. Због поштовања актуелних превентивних мера у околностима ковид пандемије овогодишње обележавање Дана и славе Општине Пантелеј уприличено је без традиционалног славског окупљања са бројним званицама и гостима у седишту Општине, уз празничну честитку председника Васиљевића упућену житељима Пантелеја, са искреним жељама да празник и наредне дане проведу у добром здрављу, миру и спокоју, у најближем породичном окружењу.

by

Срећна слава!

Председник Градске општине Пантелеј, Братимир Васиљевић и чланови општинског руководства упућују честитке за велики празник, Светог Илију свим православним верницима који прослављају овај дан као крсну славу, са жељом да дуго славе у здрављу, радости и благостању.

by

Чеситка за Курбан-бајрам

Председник Градске општине Пантелеј, Братимир Васиљевић и чланови општинског руководства честитају Курбан-бајрам свим верницима исламске вероисповести са жељом да празник проведу у миру и спокоју, здрављу и сваком добру.

by

ОБАВЕШТЕЊЕ

Предузеће "Санит М&М" д.о.о. обавештава да ће се у петак и суботу обавити трећи третман сузбијања одраслих форми комараца на излетиштима код пешачког моста у Брзом Броду, код Врежинског базена,спрудишта код водозахвата ЈКП Наисус,у дворишту Цркве Св. Пантелејмона,дворишту Дома ученика. Затим на уређеном делу кеја Нишаве од Моста младости до ушћа Јелашничке реке и уз дрвореде у улицама: Пролетерске бригаде, Пантелејске, Књажевачке, Косовке девојке,Васе Пелагића, Сомборског булевара и Булевара Медијана, излетишта на Чегру и Каменичком вису и стрелишту Малча.

by

Састанак са житељима Раданске улице

Председник Градске општине Пантелеј, Братимир Васиљевић и чланови ужег општинског руководства одржали су састанак са већом групом грађана из Раданске улице. Састанак је посвећен тражењу решења за дугогодишње проблеме житеља ове улице који су последица нерегулисаних имовинских односа због којих је улица већ деценијама неуређена и неасфалтирана. У разговору с грађанима, председник Васиљевић је напоменуо да постоји добра воља надлежних градских инстанци да се улица асфалтира у постојећем габариту и у најкраћем року, уз услов да се постигне довољна и писана сагласност њених житеља.

Претражите вести

Наташа Станковић

Председница Градске општине Пантелеј

email

Градска општина Пантелеј

place Гутенбергова 4а, 18 103 Ниш

local_phone +381 18 201280

email pantelej@gmail.com

local_printshop +381 18 201281

access_time Понедељак - Петак 07:00 - 15:00

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %