sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

Повеља Факултета уметности за председницу

Свечаном академијом у Концертно-изложбеном простору обележен је Дан Факултета уметности и 21 година постојања уз поруку "Уметност за будућност". Том приликом, поред пригодног музичког програма додељене су дипломе и похвалнице најбољим студентима, захвалнице и плакете добротворима и пријатељима факултета, али и најзначајније признање факултета, Повеља, којом се препознају истакнути појединци. Једна од троје, поред Државног секретара, др Небојше Ранђеловића и младог докторанда економије, Јована Милића је и председница Градске општине Пантелеј, Наташа Станковић.

by

Обележена годишњица ослобођења Ниша у Првом светском рату

Пригодним програмом и традиционалним полагањем венаца на споменик војводи Петру Бојовићу обележена је годишњица ослобођења града Ниша у Првом светском рату. Венац су у име Градске општине Пантелеј положили председник Скупштине, Саша Новићевић и већник Немања Рајковић.

by

Одржана 20-а редовна седница Скупштине

Скупштина Градске општине Пантелеј заседала је 20и пут. На дневном реду била је тачка о избору новог члана Општинске изборне комисије, јер је једном члану по сили закона престао мандат, а Закон о локалним изборима налаже да ОИК буде у пуном саставу. Такође, изабран је нови секретар и заменик секретара ОИК.

by

Разговори са грађанима на терену пред припрему предлога Плана изградње за 2024 год.

Досадашња пракса је показала да је добра комуникација са грађанима пола завршеног посла. Обиласком терена и кроз непосредан разговор са суграђанима таргетирају се неуралгичне тачке и покрећу грађанске иницијативе у циљу решавања изазова и проблема са којима се свакодневно срећу. Како су у току припреме предлога плана изградње и комуналне инфраструктуре за наредну годину, руководство Градске општине Пантелеј, на челу са председницом Наташом Станковић, замеником Драганом Павловићем и председником Скупштине, Сашом Новићевићем искористило је прилику за још један обилазак и сусрет са суграђанима, овај пут са становницима Војвођанске улице и насеља Дубрава. Критичне тачке овог дела су дотрајала водоводна мрежа и некатегорисани путеви. Председница је истакла да ће Општина, у складу са надлежностима, некатегорисане путне правце уврстити у свој план изградње за 2024.годину, а проблеме са водоводном мрежом, исто уврстити у Предлог програма изградње и трансферисати ка вишим нивоима власти. Такође, посебно је истакла да је у току пријава предлога за израду буџета Града Ниша за 2024. годину, те да ће сви пристигли предлози, захтеви и иницијативе бити прослеђени Граду.

by

Посета дестилеријама у Нишу и Књажевцу

Традиционално већ, под покровитељством Градске општине Пантелеј, Удружење "Агро - Матејевац", овај пут у сарадњи са нишком дестилеријом "Мелодија" и књажевачком дестилеријом "Деметра" организовало је студијску посету обема дестилеријама за чланове удружења и све заинтересоване пољопривредне произвођаче и виноградаре, са циљем размене искустава и подизања знања из области производње ракије, али и као подстицај малим произвођачима да региструју ову делатност, како би могли пласирати своје проиводе угоститељским објектима и малопродајама. Делегацију, коју су чинили чланови удружења, председница, Маја Живановић и заинтересовани виноградари, предводио је већник ресорно задужен за пољопривреду, Немања Рајковић.

by

Асфалт за девет улица у Доњој Врежини

После тачно 2 године, а на иницијативу грађана из улица Бете Вукановић и Лазара Трифуновића, који су се, суочени са дугогодишњим проблемом неасфалтираних улица услед нерешених имовинско правних односа, обратили за помоћ председници Градске општине, Наташи Станковић, заједничким снагама и уз огромну помоћ Града и градоначелнице Драгане Сотировски, улице у Доњој Врежини добиле су асфалт. Непосредним обиласком терена и разговором са мештанима овог насеља о приоритетима за подизање квалитета живота, асфалтирање ове 2 улице се наметнуло као кључно. Обећано је испуњено, а Доња Врежина је поред договорене две, добила још 7 асфалтираних улица, укупно девет - Бете Вукановић, Лазара Трифуновића, Гетеова, Надежде Петровић, Мајора Гавриловића, Кашанинова, Жичка, Милеве Павловић Барили и Зајечарска. Поједине су урађене комплетно, а у некима се интезивно ради још увек, те је то била прилика да председница Општине са најужим руководством и заједно са Градоначелницом Драганом Сотировски, као и представницима градских институција које су активно учествовале у решавању овог проблема, обиђу урађене улице и радове у току, те поново поразговарају са суграђанима о наредним корацима, како би Доња Врежина постала уређено, условно и модерно место за живот.

Претражите вести

Наташа Станковић

Председница Градске општине Пантелеј

email

Градска општина Пантелеј

place Гутенбергова 4а, 18 103 Ниш

local_phone +381 18 201280

email pantelej@gmail.com

local_printshop +381 18 201281

access_time Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %