sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

Обилазак радионица анимираног филма

Заменик председника Градске општине Пантелеј, Драган Павловић и ресорни већник Миљан Хаџовић, заједно са градском већницом Адријаном Анастасов, ресорно задуженом за туризам и културу, посетили су радионице анимираног филма које се у оквиру овогодишње Међународне колоније читаве седмице одржавају у простору Одељења Дечје библиотеке. Током непосредног сусрета у стваралачком амбијенту, локални званичници поздравили су младе креативце из Ниша и суседних земаља који уз менторску помоћ познатих светских аниматора, већ шеснаесту годину за редом, померају границе дечјег стваралаштва у области анимираног филма.

by

Озваничен почетак 16. Међународне колоније анимираног филма

Шеснаеста по реду Међународнa колонијa анимираног филма за децу и младе „Пантелеј 2022“, коју у континуитету организује Градска општина Пантелеј у сарадњи са Студијом цртаног филма 98 и Удружењем „Анима“ Ниш, званично је отворена 18.јула 2022. у простору Народне библиотеке „Стеван Сремац“ у Нишу и трајаће до краја седмице кроз организоване креативне радионице у Одељењу Дечје библиотеке. Овогодишња манифестација, намењена креативној деци и младима са афинитетом према анимираном филму, окупила је четрдесетак учесника из Бугарске, Северне Македоније, Републике Српске и њихових вршњака из Ниша и других градова наше земље, који ће своје вештине усавршавати уз подршку међународно признатих ментора у свету анимације. На свечаном отварању Колоније, у присуству руководства Општине Пантелеј и градске већнице за културу и туризам, Адријане Анастасов, учеснике је поздравила председница Општине, Наташа Станковић и пожелела да уз вршњачко дружење, још једном помере границе дечје маште и креативне инспирације.

by

Нов паркић на Булевару Светог Панталејмона

Градска општина Пантелеј у сарадњи са Градом изградила је нови паркић. Парк је потпуно уређен

by

Скупштина ГО Пантелеј о буџетским питањима и годишњим признањима

На седници Скупштине Градске општине Пантелеј, у складу са законском обавезом, усвојен је завршни рачун буџета прошлу годину као и Одлука о вршењу екстерне ревизије овог документа од стране другог овлашћеног лица. Скупштинском већином изгласане су измене Одлуке о буџету за текућу годину којом је смањен укупан обим буџета на око 168 милиона динара.

by

Подстицаји младим шахистима

У сарадњи са Градском општином Пантелеј, Шаховски клуб „Првак“ који активно ради на окупљању, развоју и унапређењу шаховских вештина заинтересованог подмлатка за ову спортску дисциплину међу основцима, обезбедио је пригодну опрему за наистрајније полазнике из редова основаца на подручју ове Општине. Опрему у виду препознатљивих мајица и спортских ранчева младим шахистима из ОШ „Стефан Немања“ на поригодној свечаности, уручили су чланови руководства Градске општине Пантелеј, секретарка Скупштине Марија Милијић Станковић и ресорни већници Зоран Игњатовић и Немања Рајковић а у наставку, иста опрема биће додељена и младим шахистима из осталих основних школа у Општини Пантелеј.

by

Одобрене субвенције за самозапошљавање на Пантелеју

У оквиру реализације Локалног акционог плана запошљавања за 2022.годину, Градска општина Пантелеј спровела је низ мера активне политике запошљавања за смањење незапослености на својој територији, које су намењене теже запосливим категоријама грађана али и онима са предузимљивом спремношћу да започну сопствени бизнис. Програм самозапошљавања удруженим средствима финансирају Национална служба за запошљавање са 1.900.000 динара и Градска општина Пантелеј са 2.000.000 динара. Овим износом подржано је тринаест предузетника са одобреним појединачним грантовима у износу од 300.000 динара. Тим поводом чланови руководства Градске општине Пантелеј и нишке Филијале НСЗ одржали су заједничку конференцију за медије на којој су пренели важније појединости о процесу доделе субвенција за самозапошљавање и представили кориснике одобрених средстава.

Претражите вести

Наташа Станковић

Председница Градске општине Пантелеј

email

Градска општина Пантелеј

place Гутенбергова 4а, 18 103 Ниш

local_phone +381 18 201280

email pantelej@gmail.com

local_printshop +381 18 201281

access_time Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %