sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

Јавна презентација измена ПГР Пантелеј-запад

У сали Градске општине Пантелеј одржана је јавна презентација првих измена и допуна ПГР за подручје ове Општине-„Трећа фаза запад“, којој су присуствовали заинтересовани грађани и представници општинске администрације. У складу са утврђеним процедурама, до 11.маја траје поновљени јавни увид у овај плански документ и то је рок до када грађани могу да доставе своје примедбе ресорној градској Управи за грађевинарство. Потом, за 16.мај заказана је јавна седница Комисије за планове на којој ће се одлучивати о доспелим примедбама грађана које тангирају наведене измене планског документа, претежно са подручја насеља „Бранко Бјеговић“ које је предмет обухвата и актуелне разраде намена тог простора.

by

Седница Одбора СКГО одржана у ГО Пантелеј

Градска општина Пантелеј била је домаћин Одбору за системска питања и управу СКГО, чији је заменик председника Наташа Станковић, председница Градске општине Пантелеј. Овом приликом представљен је Нацрт измена и допуна Закона о запосленима у аутономним покрајинама и јединицама локалне самоуправе, а Одбору је присуствовало и најуже руководство Општине.

by

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

За заинтересоване посетиоце Каменичког виса, на дан 1.маја, Градска општина Пантелеј, као и свих протеклих година, обезбедила је бесплатан превоз до овог популарног излетишта. У складу са устаљеном праксом из претходних година аутобус би превозио излетнике на релацији: полазак са стајалишта код Учитељског дома, са успутним станицама у Јагодин мали и ул.Косовке девојке, преко Виника и села Каменица до паркинга на излетишту Каменички вис, по следећем режиму : -поласци са стајалишта код Учитељског дома према Каменичком вису, на сваки непарни сат, почев од 07,00 до 19,00 -повратак са Каменичког виса, на сваки парни сат, почев од 08,00 до 20,00.

by

Спремна излетишта уочи празника

У сусрет предстојећим првомајским празницима, Градска општина Пантелеј спровела је устаљену акцију сређивања популарних излетишта на свом подручју - у ширем комплексу Чегра и на Каменичком вису, која су спремна за многобројне излетнике који вишедневни одмор током нерадних дана намеравају да проведу у природи, у најближој околини Ниша. У акцији су волонтерски учествовали општински функционери и запослени, уз логистичку подршку секторских екипа ЈКП Медијана. У складу са прогнозираним временским условима, велики прилив излетника очекује се већ током викенда и традиционално за „првомајски уранак“, на први дан празника рада када се на Каменичком вису окупља највећи број људи. Поводом очекиваних масовнијих окупљања на овим излетиштима апелује се на одговоран однос излетника према природи и уређеним излетничким просторима. То се првенствено односи на строгу забрану паљења ватре у шуми, с обзиром да постоје предвиђена и уређена места за роштиљање и коришћење ватре у контролисаним условима, као и на обавезу посетилаца да за собом покупе излетнички отпад и одложе у постављене посуде и контејнере које ће ЈКП Медијана тих дана интензивније празнити. У циљу очувања природе и постојећег излетничког мобилијара, који су учестало на мети вандала, током викенда и у дане празника, ове просторе контролисаће комунална полиција.

by

Потписан споразум са НСЗ за мере активне политике запошљавања у складу са ЛАПЗ

Градоначелница Ниша, Драгана Сотировски, председница Градске општине Пантелеј, Наташа Станковић и в.д. директора нишке филијале Националне службе за запошљавање, Бобан Матић потписали су у Градској кући Споразум о мерама активне политике запошљавања. За ту сврху, Град Ниш определио је укупно 21 милион динара, а Градска општина Пантелеј 3,5 милиона, од чега је 1 милион намењен за јавне радове, а 2,5 милиона за програм самозапошљавања, од којих општина самостално из буџета издваја 1,5 милиона, а 1 милион кроз програм суфинансирања са НСЗ. Градска општина Пантелеј прва је донела Локални акциони план запошљавања још 2015. године и већ девету годину континуирано спроводи јавне радове и издваја средства за подстицај запошљавања на својој територији. Ове године ће, на период од 4 месеца, кроз јавне радове бити ангажовано 7 лица, а 14 кроз програм самозапошљавања. Такође, повећана је и накнада за јавне радове на предлог Града, те ће уместо досадашњих 22 000, ангажована лица примати 30 000.

by

Обележавање Ускрса са суграђанима

Традиционално, поводом највећег хришћанског празника Васкрса, Градска општина Пантелеј организовала је вишедневну манифестацију „Васкршње радости на Пантелеју“, у празнично уређеном и декорисаном амбијенту унутар парковског простора Цркве Светог Пантелејмона. Манифестација са вишедневним интерактивним програмом који је намењен деци са Пантелеја и читавог града, започета је традиционалним окупљањем на популарни дечји празник „Врбица“ и завршена празничним програмом на први дан Васкрса, 16.априла. Малишани у пратњи родитеља учествовали су у интерактивном програму са аниматорима Удружења „Млади креативци-Растемо“ и Удружења „ЗОО Планет“ који укључује разноврсне и тематски осмишљене активности на више издвојених пунктова - бојење ускршњих честитки, такмичарске игрице у потрази за скривеним јајима и традиционално куцање јајима, слободне активности у комплексу „Ускршњег села“ - јахање понија, дружење и фотографисање са животињама, осликавање на лицу и „меморис фотке“ у специјално израђеном ускршњем декору. Целокупну празничну поставку, уз честитке за Васкрс, отворили су заменик председнице, Драган Павловић, председник Скупштине, Саша Новићевић, секретар Скупштине, Марија Милијић Станковић са старешином Цркве, Небојшом Вујићем, обиласком хуманитарне изложбено-продајне поставке ускршњих јаја, која су пригодно украсила деца из пантелејских вртића, а чији је приход намењен у хуманитарне сврхе, НУРДОР-у.

Претражите вести

Наташа Станковић

Председница Градске општине Пантелеј

email

Градска општина Пантелеј

place Гутенбергова 4а, 18 103 Ниш

local_phone +381 18 201280

email pantelej@gmail.com

local_printshop +381 18 201281

access_time Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %