sort proizvodi

Најновије вести и обавештења

by

Откривање споменика почасном грађанину Републике Српске

Поводом обележавања Дана Републике Српске и откривања споменика др Миодрагу Лазићу, поштованом и вољеном доктору са обе стране Дрине, председница Градске општине Пантелеј, Наташа Станковић била је гошћа побратимске Општине Источна Илиџа на позив Начелника Маринка Божовића, уз чију је подршку и залагање споменик подигнут, као трајни симбол почасти и захвалности за неизбрисив траг који је др Лазић оставио у целој Републици Српској. Након полагања венаца на војничком гробљу Мали Зејтинлик и у спомен цркви Св. Великомученика Димитрија у Добрињи, централна манифестација, откривање споменика др Миодрагу Лазићу одржана је на истоименом шеталишту, а споменик су заједно открили Начелник Општине Источна Илиџа, Маринко Божовић, председница Градске општине Пантелеј, Наташа Станковић и кћерка др Лазића, др Нина Вујошевић у присуству руководства Општине Источна Илиџа, гостију и великог броја грађана.

by

Деца са Божић Батом

На Божићно јутро, по традицији, у Цркви Св.Пантелејмона организовано је дружење деце са Божић Батом. Том приликом, после јутарње литургије, председница Градске општине Пантелеј, Наташа Станковић, уручила је Божићне поклон пакетиће.

by

Бадње вече са грађанима

По шести пут заредом, руководство Општине Пантелеј и свештенство Цркве Светог Великомученика Пантелејмона, чије име институционално носе и славе као заштитника овог дела града Ниша, прославили су Бадњи дан заједно са грађанима, свечаним ломљењем чеснице, даривањем и чином паљења бадњака уз пратећи ватромет, топле напитке и пецива. После вечерње службе, у присуству Градоначелнице Ниша, Драгане Сотировски, руководства Општине Пантелеј, Владике нишког господина Арсенија, свештенства Пантелејске цркве и представника Војске уследило је налагање бадњака и подела чеснице. Том приликом, окупљени грађани и православни верници учествовали су у ломљењу божићне чеснице коју су у заједничкој организацији припремиле Општина Пантелеј и Пантелејска црква. Троје најсрећнијих међу њима, који су одломили парицу, добили су специјални дар од Општине-златник са православним мотивима у славу најрадоснијег хришћанског празника - Христовог рођења. Уз пригодна празнична обраћања, златнике је уручила градоначелница Ниша, Драгана Сотировски, Владика нишки господин Арсеније и представник Војске.

by

Потписивање уговора за медијске пројекте

У складу са законском процедуром, након реализованог Конкурса за суфинансирање пројеката за остваривање јавног интереса у области јавног информисања, у Градској општини Пантелеј званично су потписани уговори са представницима медија чији су пројекти одобрени. Подржано је укупно 20 пројеката локалних и регионалних медија за производњу медијског садржаја од јавног интереса.

by

Кошарка у колицима допада се клинцима

У оквиру Пројекта под називом „Кошарка у колицима допада се клинцима“, који се реализује уз подршку Градске општине Пантелеј, чланови Клуба кошаркаша у колицима „Наис“ боравили су у Основној школи „Карађорђе“ у Горњем Матејевцу. Пројекат је спортско-едукативног карактера и кроз заједнички тренинг и дружење, основцима се на овај, непосредан начин, приближавају кошаркашке вештине, специфичне за ову нову дисциплину, а уједно и изузетне људске врлине: срчаност, борбеност, одлучност, истрајност на узорним и успешним личним примерима.

by

Завршна седница Скупштине ГО Пантелеј за 2023.

Завршна седница Скупштине Градске општине Пантелеј пред крај календарске и буџетске године протекла је у знаку усвајања најважнијих општинских докумената за наредну пословну годину: Одлуке о буџету за 2024. и Локалног акционог плана запошљавања за период 2024-2026. Укупан обим буџета Општине Пантелеј увећан је за 9,42% у односу на текућу годину и износи 198.750.000 динара. У оквиру усвојеног трогодишњег Акционог плана запошљавања у овој општини, планирана средства за устаљене мере активне политике запошљавања које се, са видљивим ефектом у смањену незапослености на Пантелеју, континуирано спроведе од 2016. такође су, за наредну годину увећана за 20 процената. На седници је усвојен и ребаланс буџета за ову годину а, у складу са законском обавезом, одборницима је предочен и Извештај о реализацији буџета за девет месеци 2023. Изменом општинске Одлуке о јавним признањима установљена је нова награда „Пантелејски медаљон“ коју додељује председник Општине истакнутим појединцима за остварене врхунске резултате у науци, образовању, култури, спорту као и за изузетне подвиге од значаја за заједницу. Устаљено, на завршној годишњој седници, кроз институт давања претходног мишљења, Скупштина Градске општине Пантелеј упозната је са Програмима рада свих јавних предузећа у граду Нишу.

Претражите вести

Наташа Станковић

Председница Градске општине Пантелеј

email

Градска општина Пантелеј

place Гутенбергова 4а, 18 103 Ниш

local_phone +381 18 201280

email pantelej@gmail.com

local_printshop +381 18 201281

access_time Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %