sort proizvodi
news

Лазарева субота - Врбица

. Autor:

 

Традиционално, у сусрет највећем хришћанском празнику Васкрсу, Градска општина Пантелеј организује вишедневну манифестацију „Васкршње радости на Пантелеју“, у празнично уређеном и декорисаном амбијенту унутар парковског простора Цркве Светог Пантелејмона.

Манифестација са вишедневним интерактивним програмом који је намењен деци са Пантелеја и читавог града траје од 16.априла, „Лазареве суботе“, популарне „Врбице“ до 24.априла, првог дана Васкрса.

Након јутарње литургије и подела врбових венчића и звончића деци коју традиционално окупља овај популарни празник, поздравну песму „Лазарица“ и наступ извела је млађа фолклорна група КУД „Анћели“.

Симболичним отварањем тематске поставке рукотворина и хуманитарне изложбе ускршњих јаја, која су пригодно украшавала деца из пантелејских вртића, чланови креативних удружења и добротворни креативци, омогућиће се приход намењен у хуманитарне сврхе - удружењу НУРДОР.

У наставку је следио обилазак празничне поставке „Ускршњег села“, креативне радионице и слободне активности са аниматорима из Удружења „Млади креативци-Растемо“ , Удружења за неговање традиције „Вишња“ и Удружења за заштиту и одгој животиња „ЗОО Планет“, чија ће комплетна поставка трајати и током читаве седмице у сусрет Васкрсу, према интересовању деце.

 

Претражите вести

Наташа Станковић

Председница Градске општине Пантелеј

email

Градска општина Пантелеј

place Гутенбергова 4а, 18 103 Ниш

local_phone +381 18 201280

email pantelej@gmail.com

local_printshop +381 18 201281

access_time Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %