sort proizvodi
news

Добротворна питијада

. Autor:

Након наступа  подмладка  КУД „Анђели“, са сплетом игара као допуна презентацији традиције фолклора и кулинарства овог краја, председница ГО Пантелеј Наташа Станковић отворила  је 10. „Добротворну питијаду“.

У оквиру Програма прославе славе Града Ниша, Градска општина Пантелеј у сарадњи са Активом жена Ниша, организовала је традиционалну манифестацију првенствено добротворног карактера, којом бројна женска и друга грађанска удружења презентују вештине кулинарства и израде домаћих пита по старим али и иновативним рецептима овог дела Србије. Поред дегустације изложених пита за посетиоце, госте и званице славе, највећи део ових специјалних домаћих производа донира се у добротворне сврхе, углавном осетљивим и рањивим социјалним групацијама и њиховим удружењима.

Манифестација окупља чланице Актива жена Ниша и локалних удружења жена на руралном подручју Градске општине Пантелеј, што је за њих посебно важно јер имају јединствену прилику да се представе као активна удружења жена са села, прикажу и афирмишу своја умећа. Поред њих, редовно се укључује Угоститељско туристичка школа и Удружење угоститељско-туристичких посленика Ниша, као и Удружење Македонаца у Нишу, са својим националним специјалитетима ове врсте.

 

Претражите вести

Наташа Станковић

Председница Градске општине Пантелеј

email

Градска општина Пантелеј

place Гутенбергова 4а, 18 103 Ниш

local_phone +381 18 201280

email pantelej@gmail.com

local_printshop +381 18 201281

access_time Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %