sort proizvodi
news

Бадње вече са грађанима

. Autor:

По шести пут заредом, руководство Општине Пантелеј и свештенство Цркве Светог Великомученика Пантелејмона, чије име институционално носе и славе као заштитника овог дела града Ниша, прославили су Бадњи дан заједно са грађанима, свечаним ломљењем чеснице, даривањем и чином паљења бадњака уз пратећи ватромет, топле напитке и пецива.
После вечерње службе, у присуству Градоначелнице Ниша, Драгане Сотировски, руководства Општине Пантелеј, Владике нишког господина Арсенија, свештенства Пантелејске цркве и представника Војске уследило је налагање бадњака и подела чеснице.
Том приликом, окупљени грађани и православни верници учествовали су у ломљењу божићне чеснице коју су у заједничкој организацији припремиле Општина Пантелеј и Пантелејска црква. Троје најсрећнијих међу њима, који су одломили парицу, добили су специјални дар од Општине-златник са православним мотивима у славу најрадоснијег хришћанског празника - Христовог рођења. Уз пригодна празнична обраћања, златнике је уручила градоначелница Ниша, Драгана Сотировски, Владика нишки господин Арсеније и представник Војске.

Претражите вести

Наташа Станковић

Председница Градске општине Пантелеј

email

Градска општина Пантелеј

place Гутенбергова 4а, 18 103 Ниш

local_phone +381 18 201280

email pantelej@gmail.com

local_printshop +381 18 201281

access_time Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %