sort proizvodi
news

Завршен Светски куп у параглајдингу у Нишу

. Autor:

Градска општина Пантелеј и Град Ниш били су својеврсни домаћини Светског купа у прелету параглајдингом који на подручју Ниша организовао Ваздухопловни савез Србије  од 17-24.јуна. 
У овом седмодневном ваздухопловном спектаклу у Нишу учествовало је 130 најискуснијих пилота из 30 земаља широм света који су свакодневно узлетали са неког од три нишка полетишта, међу којима је најатрактивнија „Вишеград стена“, изнад села Ореовац на рубном подручју Општине Пантелеј. Током такмичења параглајдер пилоти провели су укупно 800 сати на небу и прелетели 24 700 километара небеским стазама у овом делу Србије.Сви такмичари  успешно су савладали свих пет задатих такмичарских задатака а посебно задовољство за организаторе представља чињеница да је Светски куп у Нишу протекао без ризичних догађаја узрокованих јаким ветром који је претежно пратио такмичење.
Овај светски догађај у Нишу званично је завршен проглашењем најуспешнијих такмичара у седмодневним тркама параглајдером и заједничким дружењем свих учесника овог јединственог и атрактивног надметања светског ранга. Апсолутни победник овог такмичења долази из Француске која има дугу и јаку традицију у овом спорту а најбоље пласирани српски такмичар налази се на шестом месту.
 

Претражите вести

Наташа Станковић

Председница Градске општине Пантелеј

email

Градска општина Пантелеј

place Гутенбергова 4а, 18 103 Ниш

local_phone +381 18 201280

email pantelej@gmail.com

local_printshop +381 18 201281

access_time Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %