sort proizvodi
news

Међудржавно параглајдинг такмичење

. Autor:

Градска општина Пантелеј, на чијој се територији налази атрактивна полетна стаза за параглајдинг „Вишеград стена“, изнад села Ореовац, као једно од пет светских полетишта, домаћин је свих предстојећих међудржавних параглајдинг такмичења која ће се у континуитету изводити на овом простору, као припремна такмичења за Европско првенство у параглајдингу 2020.године. Улога домаћина коју је преузела Општина Пантелеј непосредно је допринела да Интернационална ваздухопловна федерација повери организацију овог европског првенства Ваздухопловном савезу Србије.
Прво у низу међудржавних параглајдинг такмичења које ће окупити учеснике из Србије, Словеније и Босне и Херцеговине одржава се од 10-16.јуна 2018.године.
Председник Градске општине Пантлеј, Братимир Васиљевић ѕванично је отворио такмичење у недељу, у простору „Малог амфитеатра“ изнад фонтане у Нишкој Бањи.
Такмичарски део почиње од понедељка и трајаће до суботе, са свакодневним параглајдинг летовима у интервалу од 11-17 часова и полетањем са „Вишеград стене“, сем у случају јачег ветра када ће користити алтернативна полетна стаза на Коритнику.

 

Претражите вести

Наташа Станковић

Председница Градске општине Пантелеј

email

Градска општина Пантелеј

place Гутенбергова 4а, 18 103 Ниш

local_phone +381 18 201280

email pantelej@gmail.com

local_printshop +381 18 201281

access_time Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %