Oбележавање 210.годишњице боја на Чегру

Градска општина Пантелеј, Град Ниш и ресорни сектор Министарства за рад, запошљавање, социјална и борачка питањa, у име Владе Републике Србије, организoвали су обележавање 210.годишњице  боја на Чегру, на дан одржавања ове историјске битке, 31.маја, у Спомен комплексу Чегар.
У складу са националним календаром значајних историјских датума ова годишњица обележена је државном церемонијом уз одавање највиших војних почасти и полагање венаца на споменик Чегарским јунацима.  Пригодан културно-уметнички програм извели су ученици ОШ „Чегар“ која ове године слави 50 година постојања.
Венце су положили званичници Владе РС, Министарства одбране и Војске Србије, Министарства унутрашњих послова, Нишавског Управног округа, Града Ниша, Градске општине Пантелеј, представници Удружења потомака из Свилајнца и Ниша, СУБНОР-а и других удружења грађана.
У име Града Ниша окупљенима се обратио председник Скупштине мр Раде Рајковић, а у име ресорног Министарства, државни секретар Зоран Антић.
Пре државне церемоније у Спомен комплексу Чегар одржан је помен страдалим устаницима и славном Стевану Синћелићу. Традиционално, у јутарњим сатима, помен је служило свештенство Нишке епархије у Спомен капели Ћеле кула.