sort proizvodi
news

Попис Нишлија у расејању

. Autor:

Позивају се припадници дијаспоре који су рођени, или су само живели, у Нишу, Алексинцу, Сврљигу, Мерошини, Ражњу, Дољевцу и Гаџином Хану, или су пореклом из ових крајева, да учествују у првој фази Пописа дијаспоре Нишавског управног округа.

У Стратегији очувања и јачања односа матичне државе и дијаспоре и матичне државе и Срба у региону из 2011. године каже се да „не постоје апсолутно прецизни подаци о броју припадника дијаспоре, јер никада није извршен попис, али оперише се бројем од око четири милиона“.

ЗА ДИРЕКТАН ПРИСТУП ПОПИСНОМ ОБРАСЦУ, КЛИКНИТЕ https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSc8S9NZg9rRbwUyzb03sIs51b8EV2nbdTohQcew6BNzKX8jZw/viewform.

Ниш, трећи српски град, седиште Нишавског управног округа, има нарочито велику дијаспору. Па ипак, број Нишлија и других становника овог округа у расејању, међу којима су грађани Алексинца, Сврљига, Мерошине, Ражња, Дољевца и Гаџиног Хана, се не зна, уосталом као ни број Срба у свету.

Пописом дијаспоре Нишавског управног округа евидентираће се највећи могући број спољних миграната, по угледу на регуларни републички попис сталног становништва. Прикупљени подаци користиће се искључиво у статистичке сврхе и у складу са Законом о заштити података о личности Републике Србије.

Пројекат је суфинансиран средствима Министарства спољних послова – Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону.

Претражите вести

Наташа Станковић

Председница Градске општине Пантелеј

email

Градска општина Пантелеј

place Гутенбергова 4а, 18 103 Ниш

local_phone +381 18 201280

email pantelej@gmail.com

local_printshop +381 18 201281

access_time Понедељак - Петак 07:30 - 15:30

close
logo

  • keyboard_arrow_right
  • prod check
    check
  • akcija - 0 %